Mini Stukje Lesotho

Eigen Lesotho-ervaring (januari 2014) - Misschien heeft er iemand wat aan

De Sani Pass was nu ook enkel met 4x4 toegelaten, maar veeeel minder “ruw” dan toen we die de eerste keer in december 2005 met een tour-operator uit Underberg bezochten. Die laatste optie had toen echter twee voordelen: men krijgt onderweg toch wel heel wat uitleg en we hebben ook een typische bewoners’hut’ bezocht waar niet alleen verdere uitleg werd gegeven maar waar we ook een lokaal zelfgebrouwd drankje en heerlijk brood konden proeven.

Tussen de grens (aan Highest Pub of Africa) en Mokhotlong wordt er volop door Chinezen gewerkt om het bestaande grondpad te teren. Afstand ongeveer 50 km. We zijn iets meer dan een derde van dit pad landinwaarts gereden. Bewoners onderweg (in hun typische kledij) waren meestal vriendelijk als men ze wou fotograferen, maar ook hebben we een aantal bedelaars gezien, die op het randje van agressief werden als we niet onmiddellijk iets gaven.
Dit teerpad zal heel wat tijdswinst met zich brengen.

Het lijkt er nog steeds op dat men ook de Sani Pass volledig wil asfalteren, maar dat zou doodzonde zijn want dit prachtig stukje natuur zou dan ook toegankelijk worden voor vrachtwagens, met alle gevolgen vandien…

VG. Toetske

1 like

Zijn er pas nog geweest zelfde ervaring ongelofelijk dat men zijn afval overal neergooit sommige stukken lijken wel
een vuilnisbelt.echt smerig zoals de natuur verloederd dit was de tweede keer en ook de laatste.