Mijn ervaring met immigratie

Beste lezers;
In het jaar 2002 heb ik in Orlando,Florida een immigratie advokaat bezocht met het oog om ooit naar Amerika te immigreren.
Ondertsaand vind u de optie’s die hij mij vertelde tijdens dat gesprek,en ik kan je melden,het is niet eenvoudig.
Laat u niets wijs maken,contacteer een Amerikaanse immigratie advokaat.

OPTIE 1
Meedoen aan de jaarlijkse Green Card Lottery.
Dat kan soms jaren duren voordat je uitgeloot word en je moet aan bepaalde zaken voldoen als je uitgeloot word.Deze zijn oa.het Amerikaans-Engels kunnen spreken,lezen én schrijven.De Amerikaanse geschiedenis een beetje kennen wand daar word je voor ondervraagt tijdens een gesprek op de US ambassade uit je streek.Een zwaar medisch onderzoek ondergaan en ze mogen niets aan te merken hebben.

OPTIE 2
Een eigen zaak opstarten op zelfstandige basis.
Je moet wel over 100.000 dollar beschikken.Voor elk lid uit je familie die in de zaak werkt moet je een Amerikaan in dienst nemen,dus 3 gezindsleden=3 Amerikanen in dienst nemen enz…
Je moet daarbij kunnen aantonen dat je de jaarlijkse belastingen kunt betalen.
Aantonen dat uw Amerikaanse werknemers een loon naar werken krijgen met de daaraan verbonden bonussen.
Aantonen dat je zaak goed draait aan de hand van uw verkoop.
En als laatste kunnen aantonen dat je er zelf genoeg aan overhoud om te overleven.En het leven is daar duur tenopzichte van Nederland en Belgie.

OPTIE 3
Deelnemen aan een uitwisselingsprogramma.
Dat kan max. 2 jaar zijn,dan gaat u voor 2 jaar met je gezin naar Amerika gaan werken en komt een Amerikaanse familie naar uw land werken,uiteraard verwissel je van woonst,u gaat in hun woonst leven en zei in de uwe.
Na die twee jaar houd dit op,gaat u terug naar uw land en komen de Amerikanen weer terug naar hun land.
Echter kan je pas na twee jaar in eigen land te zijn geweest wéér aan een uitwisselingsprogramma deelnemen,dus niet gewoon verhuizen naar dat andere Amerikaanse gezin,dat gaat dus niet,je moet na de uitwisseling van 2 jaar zeker weer voor minimum 2 jaar naar je eigen land komen,pas dan kan je weer deelnemen.

OPTIE 4
Indien je zeer gelovig bent kan je weer aan een uitwisselingsprogramma deelnemen,bv als orgelspeler in een kerk,of als je de studie’s gedaan hebt,als priester of dominee.
Maar dat komt dan weer overeen met het voorgaande geval(optie3)

OPTIE 5
Je kan met een Amerikaanse vrouw trouwen,of voor de dames hier, met een Amerikaanse man.
Je moet in dat geval 7 jaar samen blijven tegen wil en dank,en,er moet minstens 1 kind uit uw huwelijk geboren worden als bewijs dat je echt trouwde uit liefde voor elkaar.Na die 7 jaar kan je scheiden.Als man met een Amerikaanse vrouw is er wel een extra risico verboden.Als je scheid betaal je zo wie zo onderhoudsgeld voor de vrouw en kind en dat loopt zeer hoog op in Amerika.
Als de Amerikanen man/vrouw smerig spel spelen en verklaren dat het u alleen tedoen was voor een verblijfsvergunning vast te krijgen,word u de Green Card onmiddelijk ontnomen en word je gedeporteerd,en dan moet je niet meer denken om binnen te geraken in Amerika,ook niet als toerist.

OPTIE 6
Voor een werkgever werken.
Deze moet dan al bereid zijn om voor u een financiele borg te betalen aan de overheid voor geval je werkloos word wand je ontvangt er géén werkloosheidsuitkering.Er word u maandelijks een bedrag betaalt van de borg die de werkgever storte,maar als dat op is,is er niets meer tenzij je reeds werk vond op een andere locatie,maar die baas moet dan weer hetzelfde doen en je ziet van hier dat ze daar niet happig op zijn.
Tweede geval,die werkgever moet dan eerst voor je aanvaard kunt worden,een werkaanbieding die uw taak omvat,publiceren in de plaatselijke krant voor een duur van 6 weken.
Pas als de 6 weken verstreken zijn(zesde week,laatste dag om 00.00hr),en er heeft zich niemand anders aangeboden,dan pas mag hij u aanvaarden,geen minuut eerder.Is er nu een Amerikaan die om 23.59hr. op de laatste dag zegt tegen die baas,“dat wil ik wel doen”,is tegelijk uw kans verkeken wand die baas MOET de Amerikaan voorrang geven,ginder telt “eigen volk eerst”.

Doorgaans geven de Amerikaanse werkgevers voorang aan de persoon met de meeste ervaring op dat vlak waarvoor hij soliciteerd.Ze gaan dus eerder iemand met jaren ervaring voorrang geven dan iemand met een huizenhoog diploma die pas van de universiteit komt,ervaring heeft prioriteit wand niet alles wat geleerd word op school kan worden toegepast.

Dat was hetgeen ik bij die advokaat te horen kreeg.
Je ziet van hier,als ongediplomeerde arbeider,dat ik moedeloos weer bij hem buiten stapte.Aan de grond tot en met.
Ik kreeg ook indertijd ,toen ik mijn vragen publiceerde op een forum, veel info,maar die viel in het niets toen ik daar buiten stapte.Soms ook volledige foutieve info.
Mensen schreven ook dat het geen enkel probleem was indien je dit en dat deed,maar de realiteit was een stuk zwaarder.
Als je van plan bent naar Amerika te gaan om te werken,moet je eerst via uw US Ambassade een temporary work visa aanvragen,dat gaat doorgaans zeer vlot,maar je moet dan ook eerst een werkgever die je daar kan gebruiken en die moet bereid zijn om voor u een borg te storten,eerder kan je niet vertrekken.
Ga zeker niet als toerist met het oog dat je dan werk gaat zoeken ,dat is VERBODEN wand je moet immers reeds voor verterk verklaren dat je enkel als toerist gaat en er géén werk gaat zoeken of aanvaarden indien je dat word aangeboden.OPPASSEN DAARMEE,AANVAARDEN OP DIE WIJZE=DEPORTATIE
Ik was ooit van plan om in Florida,in Orlando,een Taekwondo school te openen via mijn Grootmeester die er reeds verschillende daar had.
Maar toen ik die advokaat gehoord had,en toen ik de huurprijzen las wat ze vroegen voor een naakte winkelruimte van 250 vierkante meter zonder enig comfort om te douchen,kleedkamers voor dames en heren apart,wand die moest ik dan nog laten bijbouwen op mijn kosten,sloeg mijn droom aan dingelen,ik wist niet waar ik maandelijks 2.500 dollar zonder bijkomende kosten zijnde water en verwarming of airco moest vandaan halen.Daarbij wist ik ook niet of mijn school sukses zou hebben omdat er reeds verscheidenen waren,dus,met hangende pootjes weer naar Belgie.
Einde van de droom.

De advokaat in kwestie was:Attorny at Law-Immigration Specialist.
Daniel,R,Aidif
Orlando,Florida
USA
Het juiste adres weet ik echter niet meer,maar is zeker terug te vinden via een US Ambassade.
Hopelijk heb ik hierbij wat geholpen.
natuurlijk kan het ook zijn dat na verloop van jaren de wetten op immigratie zijn aangepast,maar informeer je toch goed via zo een advokaat.
Voor een afspraak van 1 uur kost het bij hem 75 dollar,betrekkelijk goedkoper dan bij anderen door het vele werk dat hij heeft.Uiteraard dat is als je terplaatse bent en bij hem een afspraak zoud willen,wel doen voordat je afreist,zo deed ik het ook.Het kan ook dat hij ondertussen verhuist is,dus met zijn adres van jaren terug zou je evengoed niets kunnen zijn,dus even informeren he.

Met dank voor allen jullie gedult,wens ik aan ieder die de stap wil zetten,het allerbeste toe.

Met dank
Harley,Belgie

Heeeey ik heb 9 maanden in Orlando gewoont en gewerkt bij disney. Het was fantastisch! Dus ik zit er over na te denken om ook te emigreren…het liefst daar… Enige handige tips?!