Metertaxis op Koh Samui

Vanaf nu is het geruzie over (te) hoge taxi ritprijzen op Koh Samui hopelijk verleden tijd want de taxichauffeurs zijn met vertegenwoordigers van het toeristenbureau van Koh Samui en de hotelbranche om de tafel gaan zitten en hebben vaste tarieven afgesproken voor taxiritten over het eiland plus het gebruik van meters in de taxis. Basis starttarief is nu 90 baht wat hoger is dan in Bangkok maar dat komt volgens de verschillende organisaties door de hogere benzineprijzen op het eiland en het ontbreken van een alternatief als LPG gas. Natuurlijk zijn er ook goedkopere manieren van vervoer op Koh Samui zoals de songthaew; open pick-up trucks met zijbanken in de laadbak achter die meestal vaste routes rijden.

*Bron: Thais Verkeersbureau / www.thaisverkeersbureau.nl *

Nou, daar hebben we op Samui nog niet veel van gemerkt. Ze gaan gewoon door met hun mafia prijzen.

scooter huren voor 4 euro per dag :smiley:

s,Avonds op de scooter?

jips, waarom niet? wij hebben heel wat afgereden daar :D. Niet te hard rijden om de gaten in de weg en t zand in de bochten niet noodlottig te laten worden…

Scooter-rijden is een ander onderwerp. Als je via Samui Airport binnenkomt of weggaat zie je jezelf niet op de scooter voortbewegen.
's Avonds gaan een hoop toeristen van wat stillere (hotel)plekjes naar de toeristen-centra om te eten en inkopen te doen; om daar te komen gaan ze meestal met de songthaew…en ja, niet-Thailanders blijven een wandelende ATM, want de taxi-chauffeurs laten je gerust staan voor THB 10 prijsverschil.

Groet,
Joe

hah das waar! wij gingen elke dag een paar x van big buddah richting chaweng… Ging perfect!

MvG