met de klok mee of tegen de klok in?

Hi, we gaan aanstaande zomer met onze pubers een maand rondreizen met openbaar vervoer in Sri Lanka. We gaan van 3e week juli tot en met 3e week augustus. Ik wilde - ivm de moesson - met de klok meereizen maar nu hoor ik toch veel geluiden dat het qua weer ws niet uitmaakt. En dat de bussen bij het tegen de klok in reizen (na Negombo naar Galle en dan door) veel rustiger zullen zijn omdat minder mensen die route nemen.

Heeft iemand hier een idee van? Zou dat veel uitmaken qua drukte in de bussen? Dank!

Wel vanwege de moesson ga je veelal juist tegen de klok in: desnoods nog Galle en Yala (want de stranden daar hebben ruwe zee), dan Ella-Kandy-Triangle en dan snorkel/duik/zwem in Trinco of Passi. Aan einde, eventueel via A’Pura, weer met bus of direkte trein naar Colombo.
En ja die richting uit zijn bussen en treinen ook in zomer wat rustiger, velen kiezen toch de standaardroute met ZW kust (ofwel vanwege hun behoefte aan restaurants aan strand en/of omdat ze een ruwe zee niet erg vinden).
Als Arugam Bay vanwege surfen relevant is dan zou je wel weer op met klok mee kunnen uitkomen…

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Wij hebben het rondje tegen de klok in gemaakt, niet vanwege de moesson maar omdat het beter uit kwam in de planning.
Soms waren de bussen druk. Maar dan vooral met Singhalezen :slight_smile: Uiteindelijk hebben eigenlijk altijd plek gehad in de bus.