Met de kinderen naar India? Gewoon doen!

Alain De Mol (47) en Evelien Storie (42), uitbaters van het restaurant Alain Proviest in Sint-Amandsberg, trokken met hun kinderen Taylah (10) en Ilham (8) naar India.

Lees het leuke artikel op:

Inderdaad een leuk artikel. Zelf reizen wij ook al jaren met onze 3 kinderen. Ons lijstje naast India; Vietnam, Cambodja, China, Borneo, Egypte, Thailand, Mexico en komende zomer hebben we de tickets besteld voor Peru/Bolivia. Onze kinderen willen niet anders.

Met (kleine) kinderen naar India kan heel goed. Wij nemen onze jongens mee sinds ze baby zijn naar familie in India en knopen daar altijd een vakantie aan vast. We houden wel met een aantal dingen extra rekening:

  • we reizen wat luxer (AC sleeper klasse in de trein - hoe luxer, hoe breder het bed is; handig als je met een kind naast je moet slapen);
  • we kiezen accommodatie uit waar de kinderen ook lekker kunnen spelen (tuin, zwembad, etc.);
  • we kiezen vaker voor eigen vervoer (auto met chauffeur), omdat je dan makkelijker kunt stoppen als ze het zat zijn (of wagenziek);
  • en we reizen in een lager tempo (minstens 2 en soms 3 nachten op dezelfde plek, niet te veel activiteiten op een dag).

Al die zaken zijn in India nog steeds betaalbaar, al reizen we duidelijk luxer/duurder en geplander dan voordat we kinderen hadden. Ik ga ervan uit dat dat minder wordt naarmate de kinderen ouder worden (afgelopen bezoek waren ze 2,5 en 4).