Medische zorg in Yucatan

Wij gaan, gezin van 4 personen, in Augustus naar Playa del Carmen.
Ik ga met mijn man en 2 kinderen hiernaartoe.
In verband met de chronische ziekte MS die ik heb, had ik een vraag over de huidige medische mogelijkheden in de buurt van Playa del carmen.
Op het moment gaat het wat slechter en mijn neuroloog heeft sterke twijfels bij de vakantie naar Mexico, ook in verband met de Mexicaanse griep waar ik vatbaarder voor ben.
Is er behalve de EHBO ook kennis van neurologische en chronische dingen zoals dit en of er specialisten op dit gebied zijn.

Met vriendelijke groet.

Marjolein

Zullen denk ik vast wel goede ziekenhuizen/doctoren zijn, en anders wel in Cancun. Wat je moet zien te vermijden zijn de publieke ziekenhuizen als die van de IMSS. Wachtijden kunnen daar ondraagelijk lang zijn en ze hebben niet altijd alle medicijnen op voorraad. Particuliere ziekenhuizen zijn meestal wel stuk beter en kun je meestal snel worden geholpen maar ook duurder.
Voor de rest, veel doktoren weten zeer veel van ziektes af. M’n schoonzus heeft een zeeer zeldzame (huid)ziekte welke zelfs doktoren in Nederland niet altijd kennen. Hier in Mexico bij de eerste de beste doktor waar we langs zijn gegaan kende deze ziekte wel.
Ik lees ook net dat Mexicaanse wetenschappers een van de waarschijnlijke oorzaken van MS hebben ontdekt 2 jaar geleden. Dus ze zullen vast wel genoeg kennis hebben. Het probleem in Mexico zit gewoon in het geldtekort in de publieke zorg. Niet zo zeer dat ze kennis missen dus, dat doet zeker niet onder aan Nederland heb ik al vaak genoeg gemerkt. Dus qua dat betreft hoef je geen zorgen om te maken.

Verder die Mexicaanse griep, tja, in Europa is de kans dat je die krijgt net zo groot als bij PdC. Mag die neuroloog van jou ook wel zo langzamerhand weten tenzij ie alleen de kranten leest.

Klopt. De algemene gezondheidszorg in Mexico mag dan niet de beste ter wereld zijn, in de privé sector zijn er zeer goede dokters. Terwijl er in Belgie en in Nederland vele dokters gewoon het beroep dokter uitoefenen, zijn er in Mexico nog mensen met een echte roeping. Ik zou wel proberen via internet of eventueel via deze weg, vooraf aan een paar adressen van specialisten of klinieken te raken. Ik vermoed dat het reumatologen zijn die je nodig hebt, en die moeten er zeker zijn. Voor zover ik weet zijn de 2 belangrijkste plaatsen (medisch gezien) in Yucatan : Mérida en Cancún. Daar Playa de laatste 10 jaar enorm gegroeid is, misschien ook daar iets te vinden. Ik zou mij niet al te veel zorgen maken en ervan genieten …

Dank jullie voor de reacties.
Als ik een specialist nodig heb, zal het om een neuroloog gaan.
Het probleem van de griep is de koorts, waardoor de MS acuut kan verergeren en ik bijvoorbeeld prednisoninfuus zou moeten hebben.
Maar misschien zijn er nog mensen die adressen of meer info voor me hebben.

Marjolein

Hoi Marjolein

op deze site -> http://playa-del-carmen.startpagina.nl/ staan linksboven een paar links naar medische informatie en contactinformatie van artsen etcetera in omgeving Playa del Carmen.

Succes!

toevallig ben ik net terug en moest helaas gebruik maken van een ziekehuis voor mij dochter.
Hier heb je het email adres misschien dat ze je daar verder kunnen helpen met je vragen

[EMAIL=“rivieramaya@hospiten.com”]rivieramaya@hospiten.com

Dit ziekenhuis ligt net aan de rand van de Hotel zone.

succes :slight_smile:

Bedankt voor de tips.
Heb een mail gestuurd

Marjolein

Ik geef hier eigenlijk ongevraagd mijn mening over een iets persoonlijks.

Indien er geen hele speciale reden is om naar Playa del Carmen te gaan, zou ik er nog een nachtje over slapen alvorens het definitieve besluit te nemen om te gaan.
Waarom ; omdat “het plaatje” gewoon niet ideaal is.

Joep

wat houdt het ‘‘plaatje’’ in…

Marjolein

Nou het plaatje bestaat ondermeer uit een persoon met een groter risico op fysieke complicaties in een land waarvan

1 je misschien de taal niet machtig bent,
2 je te maken krijgt met ander eten,tijdverschillen en klimaat,
3 je in een regio zit waar alles nog maar recent uit de grond is gestampt,
4 de echte specialisten op 2000 km afstand zitten van PdC.
5 je op 11 uur vliegen van Nederland bevindt.
6 je, misschien overbezorgde, neuroloog e.e.a. niet zo ziet zitten.

Ik hoop dat ik er naast zit.

Joep

Dank je wel voor je reactie. Begrijp nu wat je bedoelt.
Het blijft een enigszins moeilijke keuze.
Maar aangezien reizen mijn lust en mijn leven is en ik niet weet of ik volgend jaar misschien helemaal niet meer kan, waag ik het er maar op.
Ik krijg Tamiflu mee en krijg nog een medicijnkuur van de neuroloog.
Verder gaan mijn 2 al grote kinderen en man mee en heb ik ook de hostess van de reisorganisatie ter plekke waar ik van uit ga dat zij toch ook wel het één en ander weet.

Weet iemand misschien hoe moeilijk de douane doet over medicijnen?

Marjolein

Ik wilde nog even laten weten dat we een geweldig mooie vakantie hebben gehad. En wat een prachtige kleur zee…
alles is prima verlopen, ik heb me zelfs beter dan ooit gevoeld. Geen pijn en geen moeheid.
( heb nu alleen last van heimwee…)

Marjolein