Leuk hotel gezocht

Hallo allemaal !

Wij (jong stelletje) willen in december voor onze eerste keer naar Gambia op reis.
Wie kan ons een goed hotel + touroperator aanraden?

We zoeken een goed hotel (met goede beoordelingen) liefst all inclusive.
En ook een hotel waar je dichtbij een leuk centrum zit (om iets te gaan eten of een leuke bar hebt) en dichtbij het strand.

Gr, Jana

Hallo Jana en welkom op het forum!

De meeste Gambia bezoekers gebruiken reisbureau TravelPoort omdat zij de Gambia specialist van Nederland zijn en ook kantoor in Gambia zelf hebben. De service is bij hen het beste.

Kololi is de plek waar je dan het beste kunt zitten, want op de Senegambia strip vind je alle leuke tentjes om te kunnen eten enz.

Wat je absoluut NIET moet doen is all inclusive of half pension of iets dergelijks! Een leuk moment op de dag is het 's avonds de Senegambia strip oplopen en een leuk tentje uitzoeken waar je met z’n tweetjes voor nog geen twintig euro gaat eten.
Eten en drinken is in Gambia zéér goedkoop! Een hoofdgerecht tussen de 5 en 7 euro en een drankje kost je ook nog geen euro. In het hotel betaal je overigens wel wat meer… All Inclusive zie je niet veel bij hotels in Gambia. Half pension kan vaak wel tegen bijbetaling, maar als je de fout maakt dit de eerste keer te doen, doe je dat een volgende keer zeker niet meer :wink:

Onze absolute nummer 1 wat hotel betreft blijft het Senegambia Beach Hotel in Kololi. Zijn zitten aan de kop van de Senegambia strip en hebben van alle hotels de meest perfecte liggen, direct aan het strand. Ze hebben ook een geweldig mooi zwembad, ook direct aan het strand gelegen. Erg gezellig en leuke muziek.
Verder staan ze bekend om hun uitgebreide ontbijtbuffet. De kamers liggen in tuinpaviljoens waardoor je niet de indruk krijgt van een echte hotelkamer, maar meer van een klein appartementje.

Als jullie nog trips willen gaan maken en een goede, betrouwbare gids zoeken dan mag je mij wel een privé bericht sturen voor informatie. Ook over te maken trips, prijzen enzovoorts…

December is trouwens een heerlijke maand om te gaan! Lekker vooruitzicht hoor!

Groetjes,
Erwin

Hoi Jana,

Iedereen heeft zo z’n mening, maar als touroperator zou ik je ook Travelpoort aanraden.
Zeker ook omdat ze in Gambia een eigen kantoor hebben.
Voor mij nooit meer Senegambiahotel, maar dat verschilt per persoon. Ik zou ook zeker niet in Kololi willen zitten, veel te druk.
Maar ieder z’n ding. All inclusive moet je nooit doen, Gambia is geen land om in het hotel te blijven. Ga dan naar Spanje of wat dan ook.
Gambia is een land om met de plaatselijke bevolking te leren kennen. Dat geldt ook voor excursies. Met je touroperator ben je veel duurder uit dan met een plaatselijke gids. En die zijn er meer dan genoeg, ook echt goede en betrouwbare.
Ga dus zelf op onderzoek uit wat je wilt en waar je dan wilt zitten, want ieder heeft zo zijn mening.
Besef wel dat december niet de goedkoopste maand is en zelf heb ik gemerkt dat er al regelmatig vluchten vol zitten.
Groetjes,
Lighthouse

heel erg bedankt voor deze info in ga me vakantie hier boeken super.

Wij gaan 31 januari voor de 4e keer naar Djeliba. 3 weken weer genieten. Dit jaar vliegtickets los geboekt. Hotel dus apart. Heb wel gemerkt dat dit veruit het goedkoopste is.