Ingredienten voor 4 personen
500 gram lamsstoofvlees, in blokjes
3 el olijfolie
2 grote uien, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
2 tl paprikapoeder
1 tl oregano
zout en peper
1 blik tomaten, gehakt
500 ml runderbouillon
1 bakje champignons, in schijfjes
12 ontpitte zwarte olijven, grofgehakt
4 middelgrote aardappels, in blokjes
1 el gehakte peterselie
Bereiding
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze mee. Voeg de kruiden en de tomaten met sap toe en laat nog 1 minuut bakken. Doe dan de bouillon erbij en laat het geheel afgedekt 30 minuten sudderen.
Voeg de champignons, de aardappels en de olijven toe en laat weer 30 minuten sudderen. Garneer met de peterselie en serveer met rijst of pasta.