La Paz-Rio de Janeiro

Hallo,

We zullen ons eerst even voorstellen. We zijn een echtpaar van in de 50 en houden van reizen. We hebben al best wat reis ervaring opgedaan. Veel op eigen initiatief o.a. VS, Canada, Marokko, Egypte, Beijing, Seoul en Europa. Maar hebben ook wel groepsreizen o.a. India/Nepal, Vietnam/Cambodja en met een overland-truck van Kaapstad naar de Victoria watervallen.

Nu zijn we ons aan het oriënteren/inlezen voor een reis naar Z-Amerika.
We spreken alleen Engels en Duits.
We reizen graag low-budget vooral wat overnachtingen betreft.

Zou jij ons willen adviseren of we de route die we in gedachten hebben haalbaar is en waar nodig aanpassen. En welke periode van het jaar kunnen we deze reis het beste maken?

Dag
1 Amsterdam-La Paz
2 La Paz
3 La Paz-Potosi met vliegtuig
4 Potosi zilvermijn
5 Potosi-Uyuni met de bus
6 Uyuni
7 8 9 Uyuni-San Pedro de Atacama
10 11 12 San Pedro de Atacama
12 San pedro de Atacama-Salta met de bus
13 14 Salta
15 Salta-Foz do Iguacu
16 17 18 Watervallen bekijken
19 Foz do Iguacu-Rio de Janeiro met vliegtuig
20 21 22 Rio de Janeiro
24 Rio de Janeiro-Amsterdam

Met vriendelijke groet

Stema

Beste Stema,

Het vliegveld van Potosí word niet gebruikt. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Alcantari even buiten Sucre.
Wel zijn er regelmatig bussen vanuit Sucre naar Potosí, dus met een ochtendvlucht van LPB naar SRE, naar het busstation en door naar Potosí moet mogelijk zijn, hoewel het zonde zou zijn een leuke en mooie stad als Sucre over te slaan!
Een andere mogelijkheid (wel wat minder comfortabel) is na jullie vrije dag in La Paz een bus (bijv. El Dorado of Trans Copacabana) naar Potosí te nemen. Aankomsttijd verschrikkelijk vroeg, maar wel voor een fijne prijs.

Het gedeelte in Argentinië/Brazilië heb ik helaas (nog?) geen ervaring mee maar hou er rekening mee dat bijna alle landen in Zuid Amerika, zeker tegenover Europe, gigantisch groot zijn!

Let tijdens jullie reis wel héél goed op met de hoogte, van Amsterdam naar La Paz vliegen is al een heel verschil; Potosí is nóg hoger en het is erg gemakkelijk je op deze plekken zeer slecht te voelen. Houd erg goed rekening hiermee, blijf genoeg drinken, doe vooral rustig aan, en laat je in NL goed inlichten door GGD of iets dergelijks.

Succes!

Mike