Kust Kenia enTanzania

Hoi allen,

ik vertrek 3 juli voor een maand naar Kenia en tanzania.
Alles is geregeld, enkel de laatste 10 dagen aan de kust van Tanzania en Kenia zijn nog niet ingevuld. Heeft er iemand tips over bezienswaardigheden, goedkope slaapplaatsen…

Groetjes

Steven

http://stijl.wereldwijzer.nl/images/statusicon/user_online.gif

http://stijl.wereldwijzer.nl/images/buttons//report.gif

http://stijl.wereldwijzer.nl/images/misc/progress.gif

zelf ben ik aan het strand van Kenia (Mombasa) geweest. Vond dit niet al te best. Wel mooi wit maar lag veel troep op het strand en de eerste honderd meter van de zee was 20 tot 30 cm diep en helemaal vol met zeeegels.

maar ik weet eigenlijk niet of die egels en dat ondiepe water het hele jaar zo is! Misschien weet iemand anders dat. Anders zou ik ergens anders het strand proberen :slight_smile:

succes en veel plezier al vast
Jeroen

Zanzibar moet je zeker een keer gedaan hebben, vooral stranden in het noorden, al zal de prijs daar iets meer dan normaal zijn. En 's avonds verse vis eten op de markt in Stone Town en een boottripje naar prison island waar ook reuzenschilpadden zijn, zijn ook zeker aanraders! Als je iets minder toeristisch zoekt kun je ook naar Pemba gaan. Ik ben zelf naar Jondeni Guest House geweest, is goedkoop en supervriendelijke man die de plek runt, geweldig uitzicht bovendien. Je kunt voor een heel redelijke prijs ook tripjes doen, snorkelen of naar onbewoonde eilandjes of zwemmen met dolfijnen, dat soort toeristen dingetjes. Het ligt in Mkaoni waar de boot aankomt. Je kunt het ook wel in de lonely planet vinden.

En als ik nog wat reclame mag maken, als je zelf of een vriend/vriendin het leuk vind om vrijwilligerswerk in Afrika of ergens anders vrijwilligerswerk te doen. SIW (www.siw.nl) biedt vrijwilligersprojecten aan over de hele wereld. Ik heb zelf 2 projecten in Tanzania en 1 in Lesotho gedaan en als ik weer geld voor een ticket heb ga ik zeker nog een keer!

Veel plezier op je reis, maar dat zal wel lukken!
Frank