Kroatie in het hoofdseizoen... Do & Don'ts?

Hallo,
Wij gaan in het hoofdseizoen naar Kroatie met de auto. (2 week juli & 1 aug.)
Wij willen graag kamperen, wandelen, snorkelen en niet veel drukte om ons heen.
(Kortom mix van natuur & cultuur)
Iemand aanraders voor ons??
Ik ben benieuwd naar jullie ervaring en zie uit naar jullie goede tips.

Groet,

Richard:dag:

Niet teveel drukte om je heen ?

Wegblijven uit Istrië, Krk, Pag en Zadar, want daar is het massa toerisme, moet je van houden.

De eilanden zijn over het algemeen wat rustiger en wil je niet al te ver rijden dan is Losinj een hele goede keus. Er zijn campings nabij Mali-Losinj, hoewel deze ook druk kunnen zijn in juli en augustus, doch je kunt overdag heel eenvoudig de stilte opzoeken door even in de auto te stappen en 15 minuten te rijden.
Achter het vliegveld van Losinj ligt een gebied wat bij de meeste toeristen vrij onbekend is, maar waar je in feite je eigen strand kunt vinden. Het is een groot onbewoond gebied, waar aan de kust een paar oude werkman huisjes staan en 's avonds rijdt men daar met paarden.

Wil je verder naar het zuiden dan zijn ook daar de eilanden een goede keus. Hvar zou ik echter maar laten voor wat het is, een hype, maar wel volkomen overtrokken.
Vis, Korcula, Peljesac etc zijn dan betere opties.

Cres is een leuk eiland en niet heel veel verder rijden, ontspannen sfeertje. En wij vonden Losinj heel mooi. Wel iets meer rijke Italianen met grote boten, maar die zijn toch de hele dag op zee.

Restaurantjes zochten we buiten het centrum, want in de centrums vaak heel veel pizza. Ga je wat meer de achteraf straatjes in dan kom je de heerlijkste visrestaurantjes tegen…