Sinds kort brengt een aantal garnalenvissers de dieren levend aan wal, waardoor restaurants de mogelijkheid krijgen de schaaldieren levend te bakken, frituren of koken. Chefkok Filip Claeys van het sterrenrestaurant **De Jonkman in Brugge, presenteert de dieren zelfs levend aan zijn gasten. **"Die reageren zeer enthousiast. De garnalen smaken een stuk zoeter dan die gekookt worden aangeleverd", zegt de kok in Het Laatste Nieuws.
Volgens Claeys is het niet wreed om de diertjes levend te bereiden. “Ik bak ze vooral in olie in een hete pan. Die heeft zeker een temperatuur van 100 graden. Het duurt 2 à 3 seconden voordat ze dood zijn. Mosselen vliegen ook levend in de pot. En oesters. Die eten we zelfs levend op.”
Moet eerlijk gezegd niets van deze toestanden hebben,ben daarjuist nog naar de markt geweest en heb 1kg ongepelde garnalen gekocht.
Straks pellen en daarna opeten met wat tomaten en ajuin erbij,meer moet dat niet zijn.
had de Boeddha niet gezegd ; respecteer alle levende wezens ?
Thailand , het land van de Boeddha…???
Ik zou maar snel mijn “witte koordjes” van mijn pols halen .