Kip gestoord in Bulgaarse witte wijn met olijven

Bereidingstijd:30-60 minuten
**Aantal personen:**4 Keuken:Bulgaars
Smaak:Anders
Techniek:Stoven

**Soort gerecht:**Hoofdgerecht
**Hulpmiddelen:**Schuimspaan

Omschrijving

Bij dit kruidige kipgerecht past een fruitige, stevige witte wijn.

Ingrediënten

75 gr. zwarte olijven zonder pit
1/2 zakje verse peterselie (30 gr.)
1 zakje verse knoflookbieslook (20 gr.)
2 sjalotjes
8 kipdrumsticks
zout
(versgemalen) zwarte peper
3 el. (olijf)olie
2 dl. bulgaarse droge witte wijn (bijv. Chardonnay)
1 1/2 el. bloem
1 bekertje creme fraiche (125 ml.)

Voorbereiding

Olijven in plakjes snijden. In kopje peterselie en de helft van bieslook fijnknippen, andere helft van bieslook achterhouden voor garnering. Sjalotjes pellen en heel fijn snipperen. Drumsticks bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Drumsticks in ca. 8 min. rondom bruin bakken. Met schuimspaan op bord scheppen. Sjalot aan bakvet toevoegen en ca. 1 min. al omscheppend zachtjes bakken. Wijn toevoegen en aan de kook brengen. Intussen bloem door creme fraiche roeren. Mengsel al roerend aan wijn toevoegen en blijven roeren tot een gladde saus ontstaat. Olijven, peterselie en bieslook erdoor roeren. Kip in saus leggen en afgedekt in ca. 45 min. zachtjes gaar stoven.

Bereidingswijze

Kip in saus opnieuw zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van bieslook erboven fijnknippen.

Serveertips

Serveren met pasta en gemengde sla.