Bereidingstijd:30-60 minuten
**Aantal personen:**4
Keuken:Bulgaars
**Smaak:**Anders
Techniek:N.v.t.
**Soort gerecht:**Hoofdgerecht
Ingrediënten
750 g magere varkenslappen
pakje boter
4-5 preien
zout
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel zwarte peper
half glas water
half kopje rode wijn
Bereidingswijze
Het in stukjes gesneden vlees in de boter bakken tot het bruin is en vervolgens uit de pan halen. Van de preien het lelijke blad en de wortels verwijderen. Wassen en in stukjes van 2 cm snijden.
In dezelfde pan met het vet zachtjes bakken. Bestrooien met zout. De tomatenpuree, de paprikapoeder en de zwarte peper erdoor roeren.
Het vlees terug in de pan doen en het water en de wijn erbij voegen Het mengsel op een zacht vuur laten koken tot niets meer van het vet over is.
Kan opgediend worden bestrooid met fijngesneden ui, peterselie en een klein beetje Spaanse peper.
Lekker met rijst en rode wijn.