Kaapverdie in Januari

Hoi,

Wij zijn ons aan het orrienteren op een zon/zee/strand vakantie naar Kaapverdie in eind December en begin Januari.

Nu lees ik op veel site’s dat er in die periode veel wind staat en dat de middagtemperatuur ook wel eens onder de 25 graden is.

Is het in deze periode dan wel lekker om op het strand te liggen?
Of is het door de wind en temperatuur niet echt weer om 2 weken op het strand te liggen.
En kun je in deze periode nog snorkelen? Ivm de hoge golfen?

Welk eiland kunnen we dan het beste kiezen?
Het gaat ons dus hoofdzakelijk om het zonnen.

Alvast bedankt voor jullie reactie.
Vriendelijke groeten,
Jasper en Stefanie

hoi.

we zijn 3 jaar geleden begin december naar boavista geweest, toen was het daar iedere dag veel zon met een 30 gr en niet al te veel wind,we konden wel niet in zee, iedere dag een rode vlag vanwege de hoge golven.
buiten het hotel is er wel niet veel te beleven,de bewoners zijn vriendelijk en vallen de toeristen niet lastig zoals in egypte.
om een uitstap buiten het hotel te maken kan u best met een bevriend koppel een taxi nemen, veel goedkoper en meer te zien hij rijdt waar toeristen niet gaan.
een prettige reis verder.

In onze wintermaanden is het goed vertoeven op Kaapverdie. In januari en februari staat wel de meeste wind, echter bepaalde delen van de eilanden zijn meer geschikt voor surfen ivm de hogere golfslag en hardere wind. Dit betekent dat het op andere stranden juist rustiger is qua zeewater en kan je juist wel de zee in. Concreet is dit een strand kiezen die meer in een baai ligt.

Voor de zon kan je op alle eilanden goed terecht. Voor de mooiste (witte) en langste stranden kun je het beste kijken naar de eilanden Sal, Boavista of Maio.

Bron weer en klimaat: Kaapverdië - het weer, klimaat, beste reistijd

Wij zijn eind januari 2014 naar Boa Vista geweest. We hebben iedere dag wel een paar druppels regen gehad, en nooit een strakblauwe hemel en volle zon. Er was inderdaad heel veel wind wat prettig is als het 30° is, maar niet erg aangenaam als de temperatuur nauwelijks boven de 20° uitkomt. Na zonsondergang was het zelfs echt koud.

Wij zijn van 2 tot en met 23 januari 2016 op Sal geweest in de plaats Santa Maria. We hadden elke dag zon, geen regen en de temperatuur was heerlijk. Wel staat er altijd wind (fijn voor de kite surfers), waardoor het soms kil kan zijn als je in de schaduw zit. De temperatuur lag in die weken tussen de 24 en 28 graden (in de schaduw). 's avonds was het wat koeler en kan je een vestje of trui gebruiken. Ligt eraan hoe kouwelijk je bent en waar je zit.
Op het strand was het overdag prima uit te houden. Het is zelfs fijn dat er wind staat, want anders is het niet uit te houden in de brandende zon.
Zit je echter lang onder je parasol in de schaduw, dan is het wat frisser, wat je gemakkelijk kan oplossen door weer even in de zon te gaan zitten om op te warmen.

Je hebt in Santa Maria heel veel restaurantjes aan het strand, waar het 's-avonds een beetje kil kan zijn als je in de wind zit. Maar bijvoorbeeld La Villa heeft een binnentuin, waar je weer heerlijk uit de wind zit en bij Cretcheu kan je ook boven fijn uit de wind zitten en bij Gigi’s Manera zit je ook altijd uit de wind. Overal kan je heerlijk eten, ook vegetarisch.

Er is in Santa Maria genoeg te doen behalve surfen of kite surfen: je kunt fietsen huren, auto huren, snorkelen, duiken, een quat huren, georganiseerde dagtochten over het eiland maken of naar andere eilanden, snorkeltochten met een catamaran maken, flyboarden en jet skiën, vogels kijken, paardrijden, botanische tuin bezoeken met dierentuintje (opvang ezels, geitjes, vogels, konijnen), naar de salina’s bij Santa Maria (gratis, daar is ook een primitieve spa waar je voor een paar Euro in kan) of naar de Salina’s bij Pedra Lume (toegang € 5,00 in januari 2016). En natuurlijk kan je er uuuuuuuren strandwandelen!
Er zijn heel veel toeristen winkeltjes, maar ook hippe boutique’s, chique badmode zaken en winkels met mooie tassen en schoenen; ook voor heren!
Je kunt er alles krijgen/kopen; dus ook zonnebrand die je vergeten bent, boodschappen doen in de lokale winkeltjes of in de supermarkt.

Ook 's-avonds is er genoeg te doen, er zijn heel veel restaurantjes, pub’s en cafés, discotheek Pirata en strand bbq’s bij Odjo 'd Agua waar je zelf je vis kan vangen en bakken.
Iedereen mag het natuurlijk zelf weten, maar een hotel of appartement is leuker dan in een all inclusive gaan zitten. 't is maar wat je er zelf van maakt/doet.
Wij hebben 3 fantastische weken gehad op Sal, in een hotel met alleen ontbijt.

oh ja, en er is bijna overal wel (gratis) WIFI