Java - Bali - Lombok - Flores - Sulawesi

Nee, niet een korte vakantie van een maand met heel veel eilanden - da’s niet mijn manier van reizen :vak01:

Na jaren nauwelijks iets meer aan mijn website gedaan te hebben, is het wel weer eens tijd geweest voor een update.

2001: ik heb stage gelopen in Batam, en heb daarna rondgereisd over Java.

2006: eerst bezoek ik Batam, dan trek ik naar Sulawesi, en ik besluit dit bezoek aan Indonesie met Bali en de Gili’s. later dat jaar keer ik terug naar Bali om daar les te geven, en bezoek ik ook Lombok.

2007: een Balinese vriend van me gaat trouwen, dus ik begin mijn reis op Bali. vervolgens bezoek ik Flores en neem ik daarvandaan de boot naar Lombok.

2009: na een weekje Balibezoek ik Sumba en Alor. dit reisverslag is nog niet af, maar zal binnenkort online verschijnen.

wordt vervolgd :slight_smile:

Mijn reisverslag van Alor staat inmiddels online:

http://www.ikreis.net/main.php?cid=354

http://www.ikreis.net//images/alor2.jpg

Ahum, ik liep dus een beetje achter wat mijn reisverslagen betreft…

In 2009 ben ik naar Sumba geweest, en dat verslag staat nu eindelijk ook online. Ik heb daar verschillende tradionele dorpen bezocht, ik heb gekeken hoe ikat gemaakt wordt en ik heb prachtige afgelegen stranden gezien.

http://www.ikreis.net//images/sumba1.jpg

Inmiddels is er ook weer meer informatie over Bali te vinden :slight_smile:

Hoewel ik inmiddels zeer vaak naar Bali ben geweest om daar vrienden en ‘familie’ te bezoeken, heb ik zeker ook nog altijd interesse in andere Indonesische eilanden. Een bezoek aan Sumatra, met natuurlijk haar prachtige bossen en wilde orangutans vond ik bijvoorbeeld erg bijzonder.

http://www.ikreis.net//images/sumatra3.jpg

Hallo Jenny ,

Ik heb gezien dat je al wat hebt gereisd en k vraag je vriendelijk om hulp.

Ik heb een binnelandse vlucht geboekt van uit denpansar naar labuan bajo.
Ik heb 3 weken de tijd om flores, komodo, sunda s eilanden te ontdekken. Ik reis alleen dus k zoek ook het goedkoopste manier van reizen. Vervolgens ga k naar lombok en gili trawagan maar dat ga k samen doen met een vriend van me. Kun je me informatie geven over slaapplaatsen in flores? Boot trips naar komodo , rinca… En vervolgens naar lombok ? Ik zou dit graag in 6-7 dagen willen doen? Is dit haalbaar ?

Mvg, Hajar
Uit België

Via Wereldwijzer app

In 6 dagen heel Flores doorkruisen is lastig, zeker wanneer je ook naar Komodo en Rinca zou willen in die tijd. Ik raad aan een Lonely Planet koopt of een andere reisgids waar in staat hoe lang het duurt om van A naar B te komen. Je bent écht lang onderweg!

Een dergelijke gids kan ook helpen met accommodatie. Ik was in 2007 in Flores zoals je in m’n verslag kan lezen. Prijzen van toen zijn nu niet meer actueel.

Informatie over mijn reizen en projecten in Indonesie kan men terugvinden op mijn site http://www.fransblom.nl
Ik ben mede-oprichter van de Stichting Go For lombok, http://www.goforlombok.nl en we werken samen met de Stichting Lombokcare en Destination Indonesia.
Meer info kan men vinden op http://www.lombokcare.com