Jackaroo/jillaroo cursus rondom Melbourne, Adelaide of Darwin?

Hallo allemaal,

In september/oktober zou ik graag een jackaroo/jillaroo cursus willen doen. Ik had eerst gedacht deze in Leconfield te gaan doen, maar dit past niet goed in de route. Ik zou de cursus dan pas aan het eind kunnen doen en zou die juist aan het begin van de reis willen volgen. Nu heb ik al gezocht, maar alle vergelijkbare cursussen die ik kan vinden zijn in de omgeving van Sydney. Ik heb begrepen dat er op meerdere plekken in Australië zulke cursussen aangeboden worden, maar kan deze niet vinden. Weet iemand of dit soort cursussen ergens tussen Melbourne-Adelaide-Darwin aangeboden worden? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Sunlover

Hallo Sunlover,

Ik geef je weinig kans. Zie onderstaande links, allemaal buiten de route die jij wilt gaan doen. Maar wie weet…

http://www.wereldwijzer.nl/printthread.php?t=144104
http://www.countrymatters.com.au/s1ep2/jackaroo-jillaroo.html
http://www.megalongcc.com.au/adventure/index.html
http://www.jackaroojillaroodownunder.com.au/

Lastig. Ik heb nabij Darwin wat lessen gehad, maar die mensen geven geen cursussen meer. Verder geen idee! Leconfield, en nog een paar anderen, zijn echt gericht op backpackers. Naar het noorden toe wordt die aanwas wat minder en zijn lessen ook iets meer gericht op de dagelijkse praktijk. Uiteindelijk werken op een ‘station’ is flink hard werken, veelal niet romantisch op een paard, maar gewoon met een bike of auto. Ik weet niet precies wat je wilt, maar je zou Leconfield ook gewoon aan het einde kunnen doen en het zien als een leuke ervaring? Tussendoor zou je natuurlijk gewoon op zoek kunnen gaan naar werk op boerderijen. Als je echt wilt en er is werk, dan leren ze het je ter plekke wel.
Maar misschien heeft iemand anders nog tips.

Hoi, Francine heeft gelijk. Denk niet dat je na Leconfield of enige andere ‘backpackers/toeristencursus’ ergens aan de gang mag, als je dat zou willen. In Dubbo en Warwick (Queensland) zijn ook cursussen op TAFE (technical and further education, een soort mbo). Deze discussie gaat er over: http://www.australiancountryevents.com/topic/8409-jackaroo-jillaroo-training/
En deze over de: Outback Jackaroo and Jillaroo School van de Northern Territory’s Charles Darwin, 16 kilometer ten noorden van Karherine:
http://tripatlas.com/guides/Australia/470/Learn_to_be_a_Jackaroo_or_Jillaroo_in_The_Outback,_Australia

Maar dat zijn echte opleidingen voor mensen die er in verder willen. Ik ben trouwens wel benieuwd hoe je rij-ervaring is.

Hallo allemaal,

Bedankt voor alle tips. Ik heb deze goed bekeken en ben tot de conclusie gekomen dat deze cursus misschien niet helemaal geschikt is. Ik rijd al jaren en heb het idee dat in zo’n cursus dan veel herhaling zit. Om die reden denk ik dat het verstandiger is om bijvoorbeeld een dagcursus te doen waarbij je ook gaat veedrijven en daarnaast een dagtocht te boeken. Doel was trouwens sowieso niet om daarna aan het werk te kunnen gaan. Daarvoor hebben we geen tijd en ik zag het dus ook al als een leuke ervaring. Maar ga het denk ik op voornoemde manier doen. Nogmaals bedankt!

Have fun! En laat eens waten waar die dagcursus inclusief veedrijven is.

Dankje, die dagcursus is ook in Leconfield.