Istanbul pilavi (paleisrijst)

Istanbul pilavi (paleisrijst) hoofd of bijgerecht 4 pers.
benodigheden:

1 ui
50 gr krenten
200 gr kipfilet
zout, peper
2 eetlepels boter of margarine
1 zakje pijnboompitten
1 1/2 kippenbouillontablet
250 gr langkorrelrijst
1 zakje saffraan
1/2 theelepel piment

Bereiden:
Ui pellen en snipperen. Krenten wassen en laten uitlekken. Kiplet in kleine blokjes/stukjes snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en de kiplet met de pijnboompitten ca 1 minuut al omscheppend bakken. Ui erdoor scheppen en op laag vuur nog ca 2 minuten glazig bakken. Bouillontablet oplossen in 6 dl kokend water. Rijst door kipmengsel scheppen en de bouillon erbij schenken. Krenten, saffraan en de piment toevoegen pilav afgedekt in ca 20 minuten gaar koken. Pan van vuur nemen de pilav ca 10 min laten uitdampen.
Als bijgerecht serverenbij uitgebreiden maaltijd met kebab of lamskoteletjes of als hoofdgerecht met tomaat of bietensalade. LEKKER!!!