Informatie over emigreren naar Sint Maarten

Hey hallo,

Het valt me op dat er maar erg weinig informatie te vinden is over St.Maarten. Ik bedoel niet alleen hier(ook natuurlijk), maar in z’n algemeenheid!!

Wie kan er meer informatie geven (of link naar een informatieve site) over Sint Maarten en dan met name op het gebied van wonen, werken, emigreren… etc etc

Simpel voorbeeld van een vraag waar wij mee zitten. Wat moet er geregeld worden voor onze katten. Hebben onze katten daar uberhaubt een bestaan?

Hoop toch echt wat op wat reacties!!

Rutger

Hey Rutger,

Neem eens en kijkje op http://www.antillenhuis.nl/stmaarten.php hier staan nuttige links over diverse zaken.

Succes!

Hoi Rutger,

Misschien een leuke site voor jou; www.ikwerkopsintmaarten.nl
Je mag je kat meenemen naar St.Maarten, maar die moet wel ingeent zijn tegen weet ik het wat. Ik heb ook zitten want ik heb er 3 die mee moeten als ik het voor elkaar krijg om te emigreren naar St.Maarten. De beste up to date informatie kan je vragen bij een dierenarts. Op het internet is er weinig over te vinden. Ik geloof dat ik ergens gezien heb dat je ze zowel in het vrachtruim (wel het ruim waar ze de temperatuur kunnen regelen natuurlijk) mee kan nemen, maar er zijn ook luchtvaartmaatschappijen die de dieren toestaan in de cabine. Ergens heb ik gezien, volgens mij was dat bij de KLM, dat je 35 euro per kilo moet betalen als je je beessie meeneemt op de vlucht.

Check die site… Die is echt leuk!

Groetjes
DDJ

Hey Rutger,

Ik zit met hetzelfde probleem ivm huisdieren. Ik moet namelijk 2 honden meenemen.

Ik neem aan dat je katten ieder jaar gewoon ingeemd zijn zoniet dan moet je de cocktail vragen aan de dierenarts verder moeten ze minimaal 30 dagen voor vertrek een prik tegen rabies hebben (hondsdolheid ook voor katten), ze moeten een paspoort hebben en als laatste een gezondheidsverklaring van maximaal 14 dagen oud. De dierenarts heeft hier ook een actuele lijst van.

Het valt mij inderdaad ook op dat er heel weinig info te verkrijgen is over het wonen op sint maarten alle informatie is toeristisch georienteerd. Dus als je inmiddels meer informatie hebt hoor ik graag van je!

Nienke :smiley:

Ik kan er wel wat over vertellen, heb er een jaar gewoond en gewerkt!!!
Even op een rijtje:
St Maarten: maakt deel uit van Nederlandse Antillen, een land in ons Koninkrijk, maakt geen deel uit van de EU, alleen werken met werkvergunning,
( Lees even het Statuut erop na)
Saint Martin: maakt deel uit van de Franse Republiek (District Guadaloupe) en EU recht is van toepassing, dus mag je er werken.

St Maarten heeft 30.000 inwoners en daarnaast 30.000 illegalen, veelal Haitianen en Domicanen, niemand van hen spreekt Nederlands natuurlijk.
Je hebt geloof het of niet dus een werkvergunning nodig als Hollander als je daar wilt komen, want ze willen natuurlijk geen mensen zonder diploma’s en lowlifes hebben in hun landje, die hebben ze namelijk al allemaal naar Holland gestuurd.
Het NL gedeelte is heel Amerikaans, je zult ook zien dat de locale bevolking ook goed amerikaans dik is, zoals het een USA’er betaamt, veel Amerikanen willen er heel graag wonen,dus je hebt veel concurrentie, en op de een of andere manier hebben ze altijd ergens een visum vandaan, hmmmmmmm,

Het Franse gedeelte is rustieker en Europeser,met daardoor een betere infrastructuur, omdat Saint Martin direct onder Franse Republiek valt. Echter,pas op voor Haitianen, die hebben een ongelooflijke haat tegenover Europeanen, laatst was een gendarmerie ( getrouwd met een antiliaanse n.b.) midden op straat gestorven door een autoongeluk, tientallen Haitianen stonder eromheen en lachten hartelijk, niemand hielp de arme man,
kijk even op www.thedailyherald.com en daarnaast op www.newsavs.com,
het engels van die nieuwsmedia is van een laag niveau en doet gekunsteld aan, vol met spelfouten, daarnaast kunnen de high ranking officials daar zich niet goed uitdrukken, is hilarisch om te zien, beautiful, er worden gemiddeld 2 moorden per maand gepleegd, veelal onopgelost.

Kijk even op www.sxmprivateeye.com staan interessante dingen tussen, niet zo lang geleden was er een Francaise vermoord op het eiland, na een beestachtige verkrachting, de zaak is natuurlijk nog niet opgelost, mogelijk betreft een seriemoordenaar. Kun je veel over haar vinden en achtergrond, daarnaast hadden zo nog een halfdode amerikaan op straat gevonden, met gun shot wounds, ook nog bezig aan het oplossen. Ze vermoeden dat het door een Jamaicaan is gebeurt, die daar lekker actief zijn met de drugshandel, en ze doen lekker wat ze willen, beautiful.

Er zijn veel drugsmoorden, want St Maarten is een grote doorvoerhaven voor drugs, daarnaast willen de bezoekende amerikanen graag ook een beetje los gaan, en daar hoort veel wiet en coke bij natuurlijk, maar dat is ook in NL zo, de criminaliteit wordt overigens niet veroorzaakt door de locale bevolking, maar door de illegalen, dagelijks komen er bootjes van de omringende eilanden St Maarten binnen met illegalen, als je een crime pleegt dan vertrek je toch gewoon weer, het enige marineship wat daar contoleert kan ook niet alles overzien natuurlijk,
Daarnaast is de Pointe Blanche gevangenis een mooie plek om te zien, overvol met zware jongens, beautiful, ik heb gelezen dat de SXM government officieel gevraagd om twee marechaussees, dat is dus 1 marechaussee per 15.000 illegalen, daarmee heb je natuurlijk wel overzicht.

check ook even deze link:
http://www.thedailyherald.com/news/daily/j040/edit040.html

Ik geef je ander mening dan de rest hier doet, maar misschien is het wel nodig, dus graag geen reacties hierop alstublieft.
Het is een grote maffia clan wat er woont, en een van de politici daar kwam laatst nog op TV en claimde dat ze het blanke tuig van Europa buiten wilden houden, want ze stelen het land en de jobs, dat is het sentiment daar zo een beetje,
is ongehoord, zou mooi zijn als Minister Pechtold dit hoorde, maar hij is altijd te druk bezig met duiken en zeilen als die in St Maarten is.
Oh, je kan inderdaad wel goedkoop huren, maar als je een flatje wilt huren met veel security, zodat de natives buiten de hekken blijven, zal je natuurlijk meer betalen, dat zijn van die ‘blanke eilandjes’, zit je rond de 750 a 1000 dollar per maand.

Doe ook een google search naar Cor Merx (The God of St. Maarten), dat was de voormalige St Maarten Officier van Justitie, je weet niet wat je ziet, geeft een goede weergave van de maffia clans die daar opereren.

Een internetverbinding kost daar rond de 50 dollar per maand en heeft een lage snelheid, er is natuurlijk bijna geen concurrentie, mobiel bellen is ook duurder dan in NL, benzine is wel goedkoper daarentegen, dat is goed, want je hebt beslist een auto nodig daar, veel te warm en te heuvelig om te lopen, en er is natuurlijk geen openbaar vervoer (getinte ramen en deuren op slot is echt nodig)
Je hebt er aardig wat amerikanen die er werken, dus de concurrentie is groot, voor een job, veel amerikanen (beetje van die Hell’s Angels figuren) beginnen daar ook een barretje.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, als je een idee wilt vormen, is het beter om niet alleen de positieve verhalen te horen.
Grtz
Don

Er is ook al een topic over SMX waar ook veel info te vinden is;

http://www.wereldwijzer.nl/showthread.php?t=10629

wat ben jij een enorme zeurpiet, je moet je ook bedenken dat het eiland klein is en dat criminaliteit dan veel meer lijkt. In nederland gebeuren veel ergere dingen ,maar heel veel daarvan merk je niet omdat t stukken groter is. dan ruil ik liever nl in voor st maarten hoor. Ik heb jaren in nl gewoond en nu ga ik lekker op st maarten wonen, eindelijk is het zover. iK woon dr eingelijk allang alleen ik reisde op en neer. en als je zo wil zeuren over het eiland dan blijf j etoch lekker weg man. kom op zeg. Kijk ff naar je eigen land met een pedofiele politieke partij en kom dan over een klein eiland praten zoals je nu doet!

ik ga ff stukje voor stukje reageren op dit en dat jij denkt dat je hierop geen reactie zou krijgen en dan vraag je ook heel dom om geen reactie, please hoor!

voordat je iets schrijft moet je de facts weten
ik was er toen dit gebeurde
welke malloot gaat nou voor een speeding motor bike springen
de gerndame hier denken zowieso dat ze alles kunnen maken

laatst waren 2 jongens een auto aan t duwen en de gendarmerie dacht dat ze de auto hadden gestolen
ze sloegen die gasten en de moeder van die 2 jongens kwam naar buiten en die kreeg ook flink klappen
en wat bleek, die auto was gewoon van hen

dus voor je vingers komt wijzen , weet wat je zegt! als je zwart bent aan de franse kant word je elke dag aangehouden door de gendarmerie! het zijn pikjes die hier voor 3 maanden zitten en niks weten over het eiland waar ze zitten

tuurlijk is het niet 1 en al paradijs, maar dat is het nergens op de wereld! en ik denk dat je oud genoeg bent om dat te weten.

en de bevolking amerikaans dik? of bedoel je niet anorexic dun? want nl is niet echt t idiaal beeld voor schoonheid hoor. er was zeker een antiliaanse schoonheid die je flink een paar keer NEE heeft laten horen.

en dan ook nog durven zeggen dat ze alle ongeschoolde low lifes naar nl sturen. please hoor, de studenten die daar komen zijn niet ongeschoold en ik moedig ze ook aan om na hen studie weer terug te gaan.dat wat jij zei over t feit dat alle ongeschoolde mensen al naar nl zijn gestuurd , dat is pas een ongeschoolde low life opmerking. Good riddens dat jij weg bent van het eiland.

oh en nog iets ik zie deze post van jou net:

donovan1983 vbmenu_register(“postmenu_104310”, true);
Junior Member

Geregistreerd op: 29-06-2006
Posts: 9
Reputatiekracht: 0

http://www.wereldwijzer.nl/images/reputation/reputation_pos.gif

Stuur dit lid een e-mail
Stuur dit lid een WW mail

http://www.wereldwijzer.nl/images/icons/icon1.gif

Re: Wonen & werken op de DR
ik zit op St Maarten omdat ik het ook gehad had met NL,
en ik ga voorlopig niet meer terug naar NL, bevalt me prima,

als het je zo bevalt , shut up en geniet dan dr van inplaats van zo te zeiken.

Mensen, rustig aan.

St.Maarten is niet alleen een paradijs, er gebeuren ook rare dingen. Maar daar hebben we het in deze tread niet over.

Ik heb inmiddels het volgende uitgevonden:

 1. Met een Nederlands of Frans paspoort heb je geen verblijfsvergunning nodig op St.Maarten. Ik weet niet precies hoe het zit met de overige EU landen.

 2. Als je op het Nederlandse deel wilt werken heb je een werkvergunning nodig. Hiervoor heb je 3 dingen nodig: a) je geboorte certificaat. b) een verklaring van goed gedrag van je huidige gemeente. c) een intentie verklaring van een bedrijf op St.Maarten die je aan wilt nemen.

 3. Als je een huis wilt kopen, kan dat via een makelaar. Notarissen zijn er niet, deze rol word door een advocaat gedaan.

 • Wat voor kosten zijn hieraan verbonden?
 • Wat voor overige kosten komen er bij als je een huis koopt?
 • Wat is de gemiddelde hypotheekrente? (ik heb percentages gezien van +/- 5%)
 • Hoe zit het met huis/inboedel verzekering?
 1. Hoe zit het met ziektekosten verzekeringen?
 • Je kunt gewoon je Nederlandse basisverzekering houden.
 • Kun je een andere (internationale) ziektekosten verzekering nemen?
  (Al denk ik niet dat dit voordeliger is)
 1. Hoe zit het met belastingen?
 • Ik weet dat op niet veel zaken belasting wordt geheven, maar waar dan wel op, en hoeveel is dat?
 1. Een hoop huizen hebben geen brievenbus, of er wordt simpelweg niet bezorgd. Heeft het postkantoor voldoende PO-boxen?

 2. Waar kan ik informatie en contacten vinden aangaande juridische zaken?

 • Op het eiland zijn diverse advocaten kantoren die je op alerlei gebieden kunnen helpen.

Wie kan hier antwoord op geven?
Wie kan hier soortgelijke informatie aan toevoegen?

M.vr.gr.
Aryan

Ik begrijp Donavan’s relaas wel, er zit wel een beetje een kern van waarheid in, net zoals je in Amsterdam ZO niet s’nachts in kraaiennest moet gaan lopen. dat zou ik in ieder geval niet doen. De daily herald geeft je ook de indruk dat er veel gemoord wordt/ gestolen e.d. Een eenzijdig beeld, zo krijg je de indruk dat het er levensgevaarlijk is.

Ik let goed op mezelf en maak ook contact met de lokale bevolking, neem het busje. Vaak is er afstand een soort van vijandigheid maar dit verdwijnt. Het macamba idee.
Ik werk veel met jongeren hier en zij kunnen heel erg moeilijk doen in den beginne. maar dat is buitenkant.
Er is ook een warme kant.

Desalniettemin goed op je spullen letten (you’ll never know), en je deuren op slot als je gaat slapen.

Wil ik eindigen met te zeggen dat het een heerlijk eiland is om te wonen en te werken. paradijselijk ja maar Just use your mind.

Hallo allemaal
ik woon nu al bijna een jaar op st maarten heb nog nooit problemen gehad met criminaliteit
zodra je hier gesetteld bent en een paar lokale mensen kent weet je in welke buurten je een beetje moet uitkijken het valt echt allemaal reuze mee zolang je respect voor de lokale bevolking hebt
bijv cay bay word gezien als een slechte buurt het kan ook intimiderend overkomen maar als je een praatje maakt met de mensen zijn het gewoon hardstikke aardige mensen het is maar net wat voor een houding jij hebt
en ja tuurlijk is er veel coke op het eiland maar als jij gewoon je eigen leven lijd heb jij daar geen last van
banen zijn hier ook erg makkelijk te vinden ze willen juist nederlandse mensen want die zijn “legaal” mensen worden namelijk steeds vaker gecontroleerd of hun werknemers wel legaal zijn dus dat is mooi voor mij (:
ik neem dus ook overal naartoe het busje wat erg goed werkt
je hebt geen bushaltes als je een busje ziet gewoon je hand opsteken en dan stopt die en als je uit wil stappen vraag je dat gewoon aan de chauffeur handig toch in plaats van wachten tot je een bushalte ziet in nl
ik begrijp don dus ook niet volgens mij heeft hij gewoon in het verkeerde wereldje rondgehangen
ik vind het trouwens ook goed dat de antillianen in nl gaan studeren als ze daar een betere opleiding, kunnen krijgen en heel veel komen terug ze willen hun eigen land ook sterker maken dat respecteer ik hoop dat dit een andere kijk op dit paradijs geeft groetjes deanga p.s nachtleven is hier ook zo veel beter met zwembaden en uitzichten op de oceaan

 1. Met een Nederlands of Frans paspoort heb je geen verblijfsvergunning nodig op St.Maarten. Ik weet niet precies hoe het zit met de overige EU landen.
  Een verblijfsvergunning heb je niet nodig, wel moet je als je Nederlander bent een aanvraag “verblijf van rechtswege” doen. Voornamelijk een papierenkwestie. Ik denk dat sommigen dit ook wel een werkvergunning noemen (hieronder). Dat is het niet, ik werk hier al 2 maanden legaal, betaal belasting etc.

 2. Als je op het Nederlandse deel wilt werken heb je een werkvergunning nodig. Hiervoor heb je 3 dingen nodig: a) je geboorte certificaat. b) een verklaring van goed gedrag van je huidige gemeente. c) een intentie verklaring van een bedrijf op St.Maarten die je aan wilt nemen.
  Of een arbeidsovereenkomst. Dat is ook van belang als je een partner meeneemt en je bent niet getrouwd. Dan moet je op een of andere manier aantonen dat je voldoende geld hebt om de ander “te verzorgen”. Een samenlevingsovereenkomst helpt ook. Oja, ook een medical certificat is belangrijk.

 3. Als je een huis wilt kopen, kan dat via een makelaar. Notarissen zijn er niet, deze rol word door een advocaat gedaan.

 • Wat voor kosten zijn hieraan verbonden?
 • Wat voor overige kosten komen er bij als je een huis koopt?
 • Wat is de gemiddelde hypotheekrente? (ik heb percentages gezien van +/- 5%)
 • Hoe zit het met huis/inboedel verzekering?
  Huis kopen is erg prijzig, de vraagprijzen zijn soms schandalig. Een appartement van 70m2, met 2 slaapkmrs en 2 badkmrs voor 260.000 dollar. OK, je hebt dan wel het mooiste uitzicht op zee, maar toch…
  Inboedel/oppstal verzekering is geen probleem. Inboedel (afhankelijk van de waarde) kost zo’n 200-400 dollar/jaar.
 1. Hoe zit het met ziektekosten verzekeringen?
 • Je kunt gewoon je Nederlandse basisverzekering houden.
 • Kun je een andere (internationale) ziektekosten verzekering nemen?
  (Al denk ik niet dat dit voordeliger is)
  Als je niet meer in Nederland bent ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie en ook geen belasting meer betaalt, dan kun je je basisverzekering niet houden en moet je je hier verzekeren. Een mooie overbruggingsverzekering is JOHO Special ISIS (bij JOHO-company in Leiden). Kost ca. 50 euro per maand. Een ziektekostenverzekering hier (particulier, als je verdient boven de ziekenfondsgrens) kost je zo’n 100 dollar/maand. 100% dekking van huisarts en specialistische hulp, geen tandarts, dat is extra.
 1. Hoe zit het met belastingen?
 • Ik weet dat op niet veel zaken belasting wordt geheven, maar waar dan wel op, en hoeveel is dat?
  Inkomstenbelasting. Ik weet niet precies hoeveel, maar ik schat ca. 30%, hoewel dat afhankelijk is van je brutosalaris.
 1. Een hoop huizen hebben geen brievenbus, of er wordt simpelweg niet bezorgd. Heeft het postkantoor voldoende PO-boxen?
  Geen idee, bij mij in de buurt heeft alles een brievenbus en de post wordt netjes bezorgd.

Succes verder, Erik

Ik heb ook nog een aantal vraagjes.

Ik ga namelijk over 8 weken 3 maanden stage lopen op Sint Maarten. Ik heb er heel erg veel zin in, maar heb nog een aantal vraagjes.

Is het eten&drinken (uit de supermarkt) erg duur of is dit te vergelijken met nederland??
Is het uitgaan erg duur?

hopelijk krijg ik goede en eerlijke reacties

groetjes Lieke

Ha Lieke,

Het is hier iets duurder dan Nl. Tenminste als je je boodschappen doet bij the grand marche. Zij hebben nl veel geimporteerde producten. Goedkoper ben je uit bij de lokale en chinese supermarkten, maar op de een of andere manier kom ik daar weinig. Het is handig als je een rijbewijs hebt, een aanrader voor dit eiland. Met busjes kom je een eind maar niet overal.
Uitgaan, daar weet ik weinig van. Waarschijnlijk vergelijkbaar met nl, en vermijd the spots waar alle rijke amerikanen zitten, dan kost het zeker wat!:smile:

Ciao ciao,
Heel leuke site !
Eventjes over emigreren naar St Maarten.
Mijn man en ik zouden graag naar St Maarten verhuizen. Ik ben belgische en mijn man is italiaan en we hebben een schat van een zoontje. Wij wonen momenteel in Italie en we werken beiden op de luchthaven van Milaan. We willen natuurlijk graag op de luchthaven van St. Maarten werken. Kan iemand ons wat informatie geven ? Kan ons zoontje daar ook naar een nederlandse school ? Mijn man zou heel graag een echte italiaanse “gelateria” openen op St. Maarten, maar we weten niet of ze onze ijsroom zullen lekker vinden ! Smullen maar !

hallo een paar manden terug had je contact met mij voor een huis . ik zit op sxm .maar jij zou in aprill komen. kan je mij terug vetrellen of op sxm ben ja of nee dankje wel

neem contact op mij
beauty

Hallo Lietje
Met Beauty.
St Maarten Is Een Heel Mooi Land. En Ijsroom Ver Kopen Daar Is Een Goede Plan. Ik Kom Uit St Maarten En Op Vliegveld Zal Mooi Zij Om Italiaanse Ijs Verkopen En Ook In De Stad.st.maarten Is Mooi Heel Veel Strand En Veel Toeresten .dus Het Luk Je Wel .volg Je Gevoelens En Sla Je Slag. Ik Kan Je Daar Ook Mee Helpen Om Dingen Te Regelen.het Is Waarm Dus Ijs Is Lekker.groeyje Beauty En Ik Vind Iataliaanse Ijsje Heel Lekker

Hallo allemaal,

ik ben Daan 16 jaar en ga waarschijnlijk aan het einde van dit schooljaar verhuizen naar Sint Maarten vanwege het werk van mijn vader.
Ik ben op dit moment op Sint Maarten op vakantie voor 3 weken om alles te bekijken. Alleen wat mij opvalt is dat ik bijna geen jeugd zie… wat ik erg jammer vind. We zijn al meerdere stranden af geweest om te kijken of er jeugd is.
Ik doe HAVO 4 dus volgend jaar examenjaar en reacties over scholen zijn ook welkom.
We hebben nu een huis gehuurd bij Beacon Hill/Simpson Bay weet niet precies welke van de 2 maar aan de kust op rotswanden.
Weet ook iemand waar je scooters kan kopen of huren? Want dit zou ik graag willen…

Groeten
Daan

Ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe het met de katten van rutger is afgelopen…
heb ook plannen om naar st maarten te emigreren en heb ook 2 katten.
ben vooral benieuwd naar hoe de reis is gegaan voor de beestjes…
groetjes sandra