Indonesie 2011

Deze zomer heb ik wederom Indonesie bezocht, dit keer ging de trip naar het noorden van Sumatra, en oosten van Java, en naar Bali.

Het eerste deel van mijn reisverslag (Bali) staat inmiddels online. Enjoy! :cheer:

http://www.ikreis.net/main.php?cid=410

http://www.ikreis.net//images/bali20.jpg

Hallo Jennie ,ik ben Paulana en nog zoekende op dit forum over Bali.
Wat een ontzettend leuk geschreven verhaal over Bali, ook heel herkenbaar in bepaalde opzichten (Kuta) ik zal met veel plezier je andere verhalen ook lezen, als ik de weg weet op deze uitgebreide site.

Eigenlijk had ik een aantal jaren geleden graag Aceh willen bezoeken, wat mij echter tegenhield waren de verhalen over de manier waarop toeristen werden bejegend (moet je natuurlijk zelf ondervinden) en later de enorme ravage na de tsunami.
Ik ben dan ook benieuwd naar jouw ervaringen in de omgang met de bewoners van Aceh. Overal in Indonesië wordt je nageroepen (Hé mister :so:) of soms hinderlijk aangeklampt door verkopers, maar daar raak je aan gewend.:slapen:
Zeer goed leesbare informatie en de toegevoegde info over accommodaties is heel nuttig, met een goede kaart ernaast is jouw reis goed te volgen. Complimenten!

Hoi Sumbar,

Mijn verslag over Noord-Sumatra is nog niet af, maar ik zal een link plaatsen :wink:

Ik vond het heel erg meevallen met het hey-mister gehalte in het noorden van Sumatra. Op de meeste plekken was men zo slecht aan buitenlanders gewend, dat men niet eens op het idee kwam om dingen te koop aan te bieden. Wel wilden mensen soms met me op de foto, maar zolang dat geen tientallen keren per dag gebeurt vind ik dat niet echt een probleem - althans, ik begrijp de mensen en vind het daarom goed.

Mensen waren wel heel verbaasd dat ik als vrouw alleen rondreisde. (Niet mijn hele reis, maar juist wel in het conservatieve Aceh.) Een vrouw alleen is raar. Een vrouw die naar Aceh komt om te REIZEN, en dus niet om te werken, is raar. Maar dat riep alleen maar verbazing op, en absoluut geen narigheid.

Aceh is conservatief, er zijn veel moskeeen en men leeft volgens de Sharia. Ik zou Aceh echter niet extremistisch willen noemen (naar toeristen toe), in de zin dat niet-moslims bejegend worden. Integendeel, ik vond de mensen juist heel vriendelijk en gastvrij!

Hoi Jenny bedankt. Misschien ga ik de volgende keer als ik toch in Medan ben, een tripje Aceh doen.

Bij deze het verslag van Sumatra (met foto’s): http://www.ikreis.net/main.php?cid=403

http://www.ikreis.net//images/sumatra14.jpg

Hoi Jenny, een mooi reisverslag, ik heb een stukje meegereisd. Jammer dat de volgorde van de bezochte plaatsen alphabetisch is i.p.v. tijd.
Bedankt en wat een mooie foto’s.

Hoi Sumbar, je hebt gelijk. Alfabetisch rangschikken is soms lastig voor de loop van het verhaal. Maar ordenen op tijd is soms weer minder overzichtelijk, zeker voor een grote pagina als de mijne (alleen al ruim 40 landen, en sommige landen meerdere keren). Het is dus een compromis. Soms plaats ik een link naar de volgende plaats die ik bezoek, misschien moet ik daar consequenter in zijn.

Bedankt voor je compliment :wink:

Dag allemaal,

Heeft er iemand ervaring met de reisweg over land van Tanjung Selor naar
Sangatta?
In Augustus en September hebben we een reis gepland over land en langs
deze reisweg.We vinden er echter maar weinig informatie over terug er zouden
bussen rijden en de reistijd zou 15 uur bedragen.Heeft hier al iemand dit traject
afgelegd.

Alvast bedankt

Herwin,Sean en Ewa