Ik wil naar Amerika verhuizen

Hallo,

Ik ben op het moment 15 jaar, maar ik wil als ik 21 ben naar Amerika verhuizen.
Maar hoe kom ik binnen? ik weet dat ik een visum nodig heb, maar heb ik die ook nodig als ik daar blijf wonen? of moet ik dan een greencard hebben?
aangezien ik daar wil blijven wonen zal ik ook werk nodig hebben waar kan ik dan het beste gaan wonen? ik zat zelf aan New York te denken.
is het makkelijk om in amerika te gaan wonen? zoja waar kan ik het best gaan wonen? ik wil de kosten zo laag mogelijk houden (logisch toch ?)

stel ik trouw een amerikaanse dan mag ik toch in amerika blijven wonen ? maar wat gebeurt er als we weer scheiden? moet ik dan een visum aanvragen? of …

zoals jullie vast wel zien ben ik nog niet zo ervaren op dit gebied.
ik hoop dat jullie me goede antwoorden kunnen geven alvast bedankt

word ook lekker veel gerageerd hiero

Originally posted by Muppet@21-12-2003, 23:38:26
** Hallo,

Ik ben op het moment 15 jaar, maar ik wil als ik 21 ben naar Amerika verhuizen.
Maar hoe kom ik binnen? ik weet dat ik een visum nodig heb, maar heb ik die ook nodig als ik daar blijf wonen? of moet ik dan een greencard hebben?
aangezien ik daar wil blijven wonen zal ik ook werk nodig hebben waar kan ik dan het beste gaan wonen? ik zat zelf aan New York te denken.
is het makkelijk om in amerika te gaan wonen? zoja waar kan ik het best gaan wonen? ik wil de kosten zo laag mogelijk houden (logisch toch ?)

stel ik trouw een amerikaanse dan mag ik toch in amerika blijven wonen ? maar wat gebeurt er als we weer scheiden? moet ik dan een visum aanvragen? of …

zoals jullie vast wel zien ben ik nog niet zo ervaren op dit gebied.
ik hoop dat jullie me goede antwoorden kunnen geven alvast bedankt **

Hey,

Ik heb net je berichtje gelezen en ik kan je vragen beantwoorden. Als je naar de USA wilt verhuizen als immigrant (hier onbepaalde tijd wonen en werken) dan heb je een Green Card nodig. Er zijn verschillende soorten Visums maar de Green Card is degene die je nodig heb om voor onbeperkte tijd te wonen en werken, deze green card zal je nodig hebben totdat je besluit om de VS als immigrant te verlaten of als je amerikaans staatsburger besluit te worden.

Het is dus niet makkelijk om in Amerika te komen wonen zonder een green card of ander visum dat dit toelaat.

Als je met een amerikaanse trouwt dan krijg je automatisch de green card, je moet dan wel 2 jaar getrouwd blijven en bewijzen dat het huwelijk voor het echie is en niet zodat je een green card krijgt. Als je scheidt na 2-3 jaar dan heb je inmiddels al de green card die je elke 10 jaar moet vernieuwen. Je verliest de immigratie status niet, je moet alleen je foto van je green card elke 10 jaar vernieuwen.

Hopelijk was dit de info die je wilde

Croes

heel erg bedankt voor de informatie, hier heb ik zeker wat aan !

kijk op de volgende websites:

Als je engels een beetje goed is, kan je hier een hoop informatie uithalen.
MAar laat ik je wel vertellen dat het niet makkelijk zal zijn.
Er gaat heel veel tijd en geld in zitten. Dus succes zou ik maar zeggen.

hey ik ben 16 jaar en ik wil als ik 18 19 jaar ben naar amerika verhuizen
maar ik heb ook gehoord over de greencard alleen weet ik niet hoe je een greencard kan krijgen
wat ik ook wil weten is met wat voor diploma’s en niveau’s je op de new york film academy kan gaan
wat ik eigenlijk wil doen is hier de middelbare school afmaken en me vmbo diploma halen
en daarna naar een acteerschool
zou dat kunnen ??:confused:

begin maar al te sparen :wink:

Hallo Muppet
Met Adrian , wil je later naar VS verhuizen ? oh
Nou , je bent te jong :wink: …weet je hoe je moet green card hebben ? Kijk maar http://www.h1bsponsors.com/
Dit is geen lottery green card …:USA:

GR Adrian

http://www.unitedstatesvisas.gov/

Lees eerst deze site maar goed door.

Hallo,
Ik ben Ian en ben 18 jaar oud en zit de laaste 2-3 jaar te denken in Amerika te werken en wonen. (Ik ben belg Btw)

Ik heb het diploma Lassen-Constructie, Maar ik zou eens in Amerika me laten inschrijven voor het leger…
Valt dit te regelen? Of geven ze geen Green-Cards voor legerdienst?

Thanks

hallo ian

Ik ben 21 jaar en ik zou ook graag naar Amerika willen gaan voor te werken en te wonen

maar voor dit te regelen weet ik nog altijd niet veel iedereen zegt iets ander ben btw ook een Belg :wink:

Groete davy

Ik denk niet dat je je in het Amerikaanse leger kan inschrijven omdat…je dus een Amerikaan moet zijn; of anders gezegd, Amerikaans staatsburger. Geldt ook voor FBI. Daar wijken ze (naar mijn weten) niet van af.

Greencards is een soort loterij, maar wordt allemaal uitgelegd op de website. Mijn advies zou zijn om niet zomaar lukraak naar Amerika te gaan maar je dus wel voor te bereiden. Als je er geen werk kan vinden maar je zit er wel, dan heb je daar dus ook echt niks!

Beste,

Voor 11 september en zo’n 10 jaar geleden was het veel “makkelijker” om naar de Verenigde Staten van America te verhuizen. Na 11 september hebben ze zowat de grenzen dichtgegooid.

Ik ben JohnSmith en heb in mijn jeugd ca. 5 jaar in de VS gewoond. Naar high school en Uni geweest. Ik wilde ook altijd terug verhuizen naar de VS en ben vanaf 2001- heden bezig om terug te gaan.
Wat al voorgesteld is is trouwen met een amerikaan(se) maar er wordt steeds strenger op gecontroleerd dat het niet alleen maar om ‘het papiertje’ gaat. Ja een greencard moet je hebben om daar te kunnen werken en wonen. Een toeristen visum is maar 3 maanden geldig. Overschrijd dit niet…ze traceren je en schoppen je zo het land uit en dan met enige pech kom je op een ‘zwarte lijst’ te staan en kom je America helemaal niet meer in. (gehoord van de gov officials in de VS paar jaar terug).

Wat een goede (zeker gezien jullie leeftijden) zet zou kunnen zijn is een hbo/ universitaire opleiding af te maken, of een zeer gespecialiseerde beroep uitoefenen, en een werkgever in de VS ‘warm maken’ zodat je via hun naar de VS kunt verhuizen. Maar dit zijn vaak ‘tijdelijke’ permits en mocht je de job verliezen moet je toch weer terug naar je eigen land. Als je gaat hersolliciteren en een andere job krijgt, moet die werkgever weer een permit voor je aanvragen (is wat mijn destijds is verteld, paar jaren geleden).

Ikzelf ben bezig om op die manier naar de VS te verhuizen binnen nu en 2 jaar. Defensie zet maar uit je ‘droom’, kom je niet voor in aanmerking. Alleen us citizens. (paar uitzonderingen).
Ikzelf ben ex para commando die trainingen gaat volgen bij ‘private security’ companies.

zelfs al ik daar zou wonen en ‘werken’ dan als ik mijn vriendin over zou laten komen, en zouden gaan trouwen, dan mag ze daar wonen, maar niet auto ook werken.

succes
follow the american dream!

Ik ben nu 15, ik hou vna muziek speel gitaar, en muziek is mijn leven. Ik hou van bands zoals the doors, red hot chili peppers, the stooges, iggy pop, jimi hebdrix , guns n roses enz. maar iedereen vind het hier zeg maar raar en ik woon in zo een dorp zoals aalsmeer, het is gewoon saai en ik hou van een plek waar leven is, en dat is Amsterdam , als ik 16 ben wil ik naar amsterdam en daar een havo diploma halen.Als ik 18 word ga ik naar America, ikw eet dat ik daar naartoe ga en het is geen droom of zo, het gebeurt gewoon.Maar kan iemand mij helpen? wat is een havo diploma daar? ze hebben daar geen niveus of zo, e kan iemand met ervaring mij iets inlichten, hoe lang moet je voor een greencard wachten? hoe lang ongeveer? en kan iemand mij nog wat meer info sturen? Alvast bedankt. J.

ik ben het zelfde als jouw van plan, allen heb ik een doel de USMC (U.S Marine Corps) ik heb contact gehad met een werving soldaat van de U.S die zei dat ik meer kans maak op de groene kaart… als iemand die naar de U.S wil en bijv. lasser wil worden. dus de kans is groot dat je ook de groene kaart krijgt… allen dat moet je ook egt bij het u.s army gaan, en niet daarnaartoe gaaan, en vervolgens lasser worden , want dan ben je weg…xD zow erg is het daarow… maar ik wens je succes er meej… want is ***** mooi wat je wilt;)

succes iedereen, die zulke dromen heeft:D

Hallo, mijn naam is tatiana en ik ben 13 en ik wil als ik afstudeer naar amerika gaan wonen en actrice worden, maar ik maak me zorgen om de passpoort en vergunning en bijkomende zaken.
Want ik denk niet dat naar daar verhuizen makkelijk is en dat het wel heel duur is maar ik zou alles doen om naar daar te kunnen gaan, ik droom er al van sinds ik 6 was en heb nog altijd niet verandert van gedacht en het zal ook niet gebeuren want ik wil en weet zeker dat ik kan actrice worden.
is er iemand mij kan helpen, informatie doorsturen of tips kan geven?
alvast bedankt
mvg Tatiana

Hallo Tatiana,

Dat is zeker een mooie droom! Maar ik zou me goed voorbereiden, zeker een goede acteeropleiding volgen. Ik werk zelf op en rond het podium, dus ik weet redelijk wat van hoe het er aan toe gaat in Amerika en ik zal eerlijk zijn: je kansen zijn minimaal! In Amerika zitten de grote stede VOL met meiden met dromen die actrice willen worden. De meesten werken tot hun pensioen als serveerster in een diner, vele anderen doen caissièrewerk in de supermarkt en slechts een hele selecte groep komt door de audities heen. Wil je enige kans van slagen hebben? Dan moet je wel heel goed kunnen acteren.

Dat wil niet zeggen dat je het niet moet proberen en in het ‘ergste’ geval is er flink wat acteerwerk in Nederland te doen. :wink:

Als je nog relatief jong bent, waarom ga je dan niet eerst een paar maandjes (je kunt zonder veel gedoe zo 3 maanden naar de VS) het land ontdekken? Beter worden in Engels, mensen leren kennen en desnoods wat vrijwilligerswerk doen? Zodra je eenmaal een netwerk hebt opgebouwd daar, kom je al makkelijker aan echt werk en weet je zeker of je de stap wel echt wilt maken.

Good luck in ieder geval aan iedereen die gaat.

Hallo ik ben nu 14
Ik zou ook naar amerika willen als ik rond de 24 ben
Maar hoe doe je dat met werk ,hypotheek,huis kopen, enz.
En moet je een amerikaanse rijbewijs hebben
Alvast bedankt

Hier vind je een boel informatie over hoe je naar Amerika kunt emigreren: http://www.latravia.com/nl-NL/united_states_of_america/

Succes