Hoki = geluk

Het woord “hoki” hoort men veel in Indonesië, het komt uit het Hokien en betekent geluk. Geluk maakt gelukkig, net als geld. Als kind dat op een zondag is geboren heb ik altijd veel geluk gehad, zelfs in een arm land als Indonesië.

In november liet ik mij per taxi van Maumere naar Larantuka verplaatsen. Onderweg zag de chauffeur dat er net een bus in een ravijn was gereden. Hij stopte om even te gaan kijken, parkeerde zijn auto en liep naar de plek des onheils. Ik had niet zo een zin en liep wat onbestemd over de weg, het motregende ook nog. Opeens zag ik een groen propje op het asfalt en raapte het op, toen ik het openvouwde zag ik dit:

http://www.uploadplaatjes.nl/plaatjes/1/105995.jpg

Enige maanden later was ik in het Musium Angkasa in Yogyakarta. Ik liep over de parkeerplaats toen mijn aandacht werd getrokken door iets roods, ik keek en dacht “Kennie, bestaat nie…” Ik keek eens goed om me heen of ik een TV camera zag die mij in de gaten hield, leuk een Bule een poets bakken, maar ik zag niets, ik raapte het op en zag dit:

http://www.uploadplaatjes.nl/plaatjes/1/105996.jpg

Ik geloofde het maar half, maar ik heb toch wat muntjes uit mijn zak gehaald en die voor het biljet in de plaats gelegd, dat is een Javaanse gewoonte.

Ik was in maart met een vriendin op weg naar Baron, bij Yogya, om een vissie te gaan eten. We parkeerden de auto om koffie te gaan drinken. Ik deed het portier open en zag dit:

http://www.uploadplaatjes.nl/plaatjes/1/105997.jpg

In April liep ik in de Kebon Raya te Bogor en wat zag ik leggen, 1x raden:

http://www.uploadplaatjes.nl/plaatjes/1/105998.jpg

Ik verwacht binnenkort een biljet van 50.000 Rp, dan is mijn geluk compleet.

Hallo Boomaap, bij deze je 50.000. Hier zat je waarschijnlijk niet op te wachten maar ik wil even kwijt dat ik met veel genoegen je verhalen lees.

Hans.