Hoe het begon

Wij , Rita en Jo hebben veel gereisd in Azie en Zuid-Amerika , maar we reisden ook elk jaar naar Jamaica.

We hebben ons vaak afgevraagd waarom we zo graag naar Jamaica reisden , het was niet alleen het weer , de muziek , de natuur en de vriendelijke mensen . Het was vooral het feit dat in Jamaica alle stress wegviel , en alle dagelijkse zorgen telden niet meer . In Jamaica gaat alles langzaam , zeer langzaam . Als dat in Nederland gebeurt dan wordt je geduld behoorlijk op de proef gesteld , in Jamaica hadden we dat niet ,het komt wel , geen haast . Een veel gebruikte term hier is : soon come , wat betekent : nog even . In Jamaica wil dat zeggen dat het binnen vijf minuren gebeurt maar het kan ook een dag duren . Wij hebben eens Jamaicaanse vrienden uitgenodigd voor de barbeque , en om twee uur heb ik even gebeld om te zeggen dat de bbq al aan was . Het antwoord was : soon come . Om zeven uur kwamen ze dus . Wij weten dat intussen dus we kijken er niet meer van op .

Tijdens een vakantie in Jamaica in 2002 ontmoetten we enkele Vlamingen die een appartement hadden gekocht in Ocho Rios en ‘s winters in Jamaica bleven . We hebben toen besloten om eens te bekijken wat onze mogelijkheden waren om iets te kopen in Jamaica als we gepensioneerd waren en hebben dus een makelaar gebeld en gezegd dat we wat verschillende huizen wilden bekijken , in de stad , in een buitenwijk, buiten de stad , gewoon wat verschillende opties . Het eerste pand waar we met de makelaar gingen kijken lag in Eltham , net buiten Ocho Rios op een berg . De eigenaren waren verhuisd naar Amerika en omdat ze al oud waren wilden ze het verkopen . Het voelde direct aan alsof we thuis waren ,het was lekker ruim met een grote tuin .daarna hebben we nog een appartement bezocht in Ocho Rios , en een huisje in een buitenwijk . Toen hebben we tegen de makelaar gezegd dat we niet verder wilden kijken maar dat we erover zouden nadenken . De volgende dag zijn we vanuit ons hotel naar het huis in Eltham gereden , zonder te hoeven zoeken of vragen reden we er in een keer heen . Omdat het echt goed aanvoelde hebben we een bod gedaan , en gezegd dat we een beslissing snel wilden hebben omdat we de week erna alweer terug vlogen . De makelaar had verteld dat er pas een koppel was komen kijken naar het huis , en dat die mensen nog niet erns uit de auto waren gestapt . Ons bod was daarom natuurlijk een stuk lager dan de vraagprijs . Het bod werd geaccepteerd en we zijn daarop naar een advokate gegaan om haar alles te laten regelen .

Soms wordt een huis verkocht terwijl de grond van een andere eigenaar is , en dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Een half jaar later was alles geregeld en waren we de trotse bezitters van ons huis in Jamaica .