Het zoveelste "voor de eerste keer naar Argentinië"-topic

Hallo :chin:

In februari gaan wij voor een drietal weken naar Argentinië, onze eerste keer. Ik heb hier al héél veel gelezen, ook al veel nuttige tips verzameld, maar ik blijf uiteraard nog met enkele vraagjes zitten. De bedoeling is wel om onze reis zelf te regelen.

We starten in Buenos Aíres, dan zouden we naar Mendoza gaan, zo naar Córdoba, Salta, Puerto Iguazú, Bariloche en dan terug naar Buenos Aíres. Ik weet dat Bariloche misschien een beetje eruit springt, maar dat zouden we toch wel heel graag gezien hebben. Ik heb een site gevonden met de afstanden als je met de bus rijdt, en ik denk dat het meeste wel met de bus te doen is? Eventueel met nachtbussen dan, kwestie van niet teveel tijd te verspillen. Zit Bariloche op een min of meer loigsche plaats ertussen? Zouden jullie dingen anders op elkaar laten volgen? Aangezien het van Puerto Iguazú wel héél ver is naar Bariloche, dacht ik van dat eventueel met het vliegtuig te doen.

Qua busvervoer heb ik vanuit Buenos Aíres de maatschappij Omnilineas gevonden. Welke maatschappij(en) zijn aan te raden voor het overige vervoer?

Tot slot: hoeveel dagen hebben we ongeveer nodig om Córdoba te verkennen? Voor de overige steden/regio’s heb ik hier wel een indicatie gevonden, maar ik heb geen idee hoeveel ik ongeveer voor Córdoba moet rekenen.

Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!

Voor bus-afstanden/tijden heeft collega Jan een mooie tabel opgezet: http://www.wereldwijzer.nl/showthread.php?t=91193. En verder kan je ook op www.plataforma10.com alle informatie vinden, alleen moet je als vertrekdatum een dag prikken die maximaal 1 maand verder ligt anders werkt het niet. Maar om een idee te krijgen is het zeer handig.

Qua volgorde zou ik dan eerst voor Bariloche gaan. Is ook gelijk de grootste bus-afstand overigens, zo´n 20 uur. Bedenk ook of je het de absurd hoge prijs waard vind, voor iets meer vlieg je (hoewel dat natuurlijk nog steeds afhankelijk is van de aswolk van de Chileense vulkaan!).

Van Bariloche naar Mendoza met de bus, prima te doen. Dan Salta, vervolgens Cordoba en Iguazú. Dan is het allemaal prima met een bus te doen, zo lang je er rekening mee houdt dat het gewoon flinke afstanden zijn natuurlijk. Het zijn geen ritjes van 3 uur…

Jan (Chenque) is gespecialiseerd in Cordoba, dus die kan je daar meer over vertellen. De stad zelf is zeker één of twee dagen waard, maar het gaat bij Cordoba vooral om de directe omgeving, de Sierras de Cordoba die het bezoeken waard zijn. Een ander idee is om een auto te huren en bijvoorbeeld vanuit Cordoba de (lange) ronde Cordoba - Salta - Mendoza - Cordoba te doen.

Have fun!

Heel erg bedankt voor je reactie! De reistijdentabel had ik hier inderdaad al gevonden, erg handig. Op die andere site (plataforma10) geraakte ik gisteren niet op, maar dat blijf ik nog even proberen.

Hola Sissie,

Kom net terug van een road trip door het noorden, vandaar mijn latere reactie.

De Sierras de Córdoba zijn erg fraai en je kunt bijvoorbeeld gedurende twee losse dagen mooie excursies maken vanaf de stad Córdoba. Denk aan een dag Quebrada del Condorito (nationaal park) en een dagtocht naar bijvoorbeeld enkele jezuieten estancias (Santa Catalina en Alta Gracia zijn fraai). Je kunt ook meerdaagse trektochten maken in Los Gigantes of de regio rond de Cerro Champaqui.

Maak er een mooie reis van!

groet,

Jan

Bedankt voor de tips!! Ik ben net de Trotter van Argentinië gaan halen, en daar hoop ik ook een aantal bruikbare dingen uit te kunnen halen. Andere tips zijn natuurlijk nog altijd welkom :wink:

Misschien heb je ook wat aan het boek van Patrick van de Doef.
Hij is een expert en is overal geweest.
Hier een link. Maar je kunt het overal kopen.