Help!!

Hallo allemaal,

Komende maandag vertrekken wij, Steffi en Koen, naar San José om 6 weken later weer naar huis te vliegen vanuit Managua, Nicaragua. We hebben dus ruim de tijd om het een en ander te gaan zien en doen. Maar af gezien van de eerste overnachting in San José hebben wij nog niets geboekt en ook niet echt een idee wat we allemaal zullen gaan doen. Door een samenloop van omstandigheden hebben wij ons namelijk niet optimaal kunnen voorbereiden. Dus heeft er iemand een idee qua route? Ik heb het een en ander gelezen over Corcovada en Tortuguero, wat me beide leuk lijkt.
We willen graag een actieve vakantie, maar ook tijd om op het strand te kunnen liggen. Verder vinden we het wel leuk om in steden rond te slenteren, maar niet 3 dagen achter elkaar. Heeft er iemand een idee???

Ook vraag ik me nog af hoeveel budget we ongeveer moeten rekenen per dag. We willen low-budget reizen, maar met wel ruimte voor ongeveer 2 tours/uitstapjes per week. We zaten zelf te denken aan max. 60 dollar per dag voor met zijn tweeën. Is dat haalbaar???

Bedankt allemaal!!

Groetjes Steffi en Koen

Hallo Steffi en Koen,

Mooie plekken zijn:
het gebied rond Sarapiquí
Tortuguero
Puerto Viejo (Caribische kust)
Poás vulkaan
Turrialba vulkaan
Arenal vulkaan (niet actief)
Rincón de la Vieja vulkaan
Samara (strand)
Montezuma (strand)
Monteverde (berg)
Manuel Antonio (strand)
het gebied rond Dominical, Uvita en Ojochal
Drake Bay
Corcovado

In San José zijn twee musea een bezoek waard: het Jade museum en het Goud museum. Beide met prachtige voorwerpen van indianen. Goede plekken om te eten in San José zijn de restaurants Vishnu (vegetarisch, veel vers fruit) en restaurant Nuestra Tierra (traditioneel). El Mercado Borbón (overdekte markt) in het centrum van de stad is een aantrekkelijk plek om foto’s te maken. Centro Comercial en Pueblo zijn ook leuk om te bezoeken.

Jullie kunnen de reis combineren en afwisselen met bergen, dorpen, vulkanen en stranden. Natuurlijk kunnen jullie niet alle plekken bezoeken. Een mogelijke route kan zijn: starten bij de Poás vulkaan, daarna reizen naar de Caribische kust, vervolgens over de Cerro de La Muerte naar het Zuiden van de Pacifische kust (Corcovado) en hierna reizen langs de kust naar Monteverde (misschien Arenal vulkaan) om te eindigen in Samara (Guanacaste) van waaruit jullie naar Nicaragua gaan. In het hele land zijn veel low-budget accommodaties. Ongerepte stranden heb je in het zuiden van de Pacifische kust. Corcovado kun je het beste bezoeken vanaf Drake Bay. Een dagtour kost rond de $85 per persoon. In februari hebben jullie kans de walvissen te spotten in het gebied rond Caño Eiland. Er bestaat ook een mogelijkheid om hier te snorkelen. Eén van de mooiste vogels: de quetzal kunnen jullie in Monteverde spotten.

Wildlife vind je eigenlijk in alle genoemde plekken. De gebieden rond Tortuguero en Corcovado hebben de meeste biodiversiteit. Houd je van natuur en wil je exotische dieren spotten dan is een reis door Corcovado langs de rangerstations het beste optie.

Succes met de reisvoorbereidingen.

Mario en Manon

(tussen Manuel Antonio en Dominical)

Als je de stad San José gaat bezoeken, laat je dan met een taxi er heen brengen. Met een huurauto zal het een hele toer worden om er de weg te vinden in die heksenketel.
De quetzal is ook te zien in San Gerado de Dota waar ze veel gezien worden, maar ook op een veel ombekendere plek in de buurt van San Vito, helemaal in het zuiden van CR, een van die nog zo mooie plekjes in Costa Rica.

Otto
Ojochal
www.elmonofeliz.com