Grensovergang

We rijden dit jaar voor de vierde keer naar Kroatie. Dit keer naar Dubrovnik eo
Wie kan mij vertellen of route Oostenrijk, Slovenie, Hongarije ook een optie om de grens naar Kroatie over te steken? Of maken we dan veel extra kilometers en is de tijdwinst en daardoor geen achterbankellende een illusie? We kijken erg uit naar onze vakantie, echter de grensovergang, of we deze nu 's nachts rijden of overdag, hebben we nog nooit redelijk “vlot” over kunnen steken. :question:

Ik zou niet weten waarom via Hongarije.Nog nooit lang moeten wachten aan de grens.Gewoon via Oostenrijk.Drukte aan grensovergangen Kroatië kan je zien op de webcams van www.hak.hr

1 like

Dank je wel guyuyt! Zie dat je bij heel veel vragen mensen tipt op website’s. Handig. We loggen ruim voor grensovergang in op genoemde web-site en hebben dan eventueel een alternatieve route. Van Maribor naar Rogatec om weg 207 te volgen naar Durmanec om vervolgens in te voegen op de A2 naar Zagreb. Is deze bij iemand bekend? Want heus wij zijn reeds 3 jaar vanaf grens Oostenrijk Slovenie naar grens Kroatie zo’n anderhalf dagdeel verder. En dat op een stukje van pak hem beet 60km+? Dus bedankt voor je tip. Fijne vakantie allemaal!

Wij rijden via Mureck. Lennart, Trnovska Vas naar Ptuj, van daaruit kun je naar grensovergang A2. ( zonder vignet) wij hebben dit jaar in Ptuj Zagreb zonder tol ingevoerd en werden over een mooie binnendoor weg naar de grens gebracht. Dit was een hele kleine overgang waar wij de enige passanten waren, we kregen zelfs een stempel in de paspoorten. Na de grens hebben we weer gewoon onze bestemming ingevoerd en kwamen we weer op de A2 terecht. Het is misschien niet de snelste route maar wel een mooie.