Goedkoop bellen vanuit Zuid-Afrika naar Nederland

Hoe kan ik mobiel of vast goedkoop naar Nederland bellen vanuit Zuid-Afrika ??

dan moet je een locaal abonnement nemen.
Smsen is niet heel duur en misschien beter.
via internet (voipbuster.com) kun je wel goedkoop bellen.

2 likes

Als je met je smartfoon ergens bent waar WiFi is, dan kun je ook goedkoop bellen via Skype.

Beste Dirk.

Veruit het allergoedkoopste bellen is met een telefoonkaart die je in de supermarkten kan kopen. Deze kaarten gebruik je in een telefooncel en een kaart van 100 ZAR (tientje) hebben wij nog niet opgemaakt. Half uur bellen met NL vast of mobiel kost ongeveer een euro tot twee euro.

Groeten Remco.

Koop zo’n kaart bij de Pep (Zeeman-achtige kledingwinkel). Je betaalt dan nog minder dan bij een supermarkt of benzinestation.

Hebben deze telefoonkaarten een specifieke naam? Zijn het dezelfde als dewelke men in een postkantoor kan kopen? Er zouden ook kaarten bestaan waarmee men via een vaste lijn (thuis of bv hotel) EN EVENEENS GSM goedkoop naar het buitenland kan bellen, mits intikken van een bepaalde geheime code. Meer info zou mij heel erg interesseren omdat we tot eind januari 2012 door Zuid-Afrika gaan toeren. Baie dankie!

Dat zijn dezelfde kaarten als in een postkantoor ja. Wordt overal levensgroot reclame voor gemaakt, dus kun je niet missen! :slight_smile: As je die kaarten bij Pep koopt, dan betaal je (bijvoorbeeld) ZAR 100, maar krijg je ZAR 120 beltegoed. Deze kaarten werken ook thuis, in een hotel, telefooncel - overal.

Het werkt als volgt:

  • Je activeert de kaart door een telefooonnummer te bellen en de activatiecode in te voeren;
  • In het foldertje bij de belkaart staat welk nummer (“geheimde code”) je eerst moet bellen. Elk land heeft zo z’n eigen code;
  • Na die code bel je het telefoonnnummer in Nederland.

Dat is alles! Aan het einde van het gesprek hoor je hoeveel beltegoed je nog hebt.

1 like

Bedankt voor de tip, Kees! Dat is dan toch nog iets anders dan de kaarten die we vorige reis voor 20 ZAR in een postkantoor kochten en waarmee je vanuit elke publieke telefooncel kan bellen ipv met muntjes te moeten werken (laatste automaten zijn nogal vaak buiten dienst omdat men er de muntjes uit wilde stelen). Is ook spotgoedkoop en op het schermpje ziet men de beltegoed-teller per Rand zakken! Nadeel is uiteraard dat je een telefooncel moet vinden.

Ik heb een vraagje over het bellen met zo’n kaart naar iemand zijn mobiel in Nederland. Wat zijn de kosten dan voor die persoon die in Nederland gebeld wordt?

Geen. De kosten zijn voor degene die belt.

Je kan ook een Nederlands mobiel nummer op je Zuid Afrikaanse (prepaid) sim zetten.
Dan betaal je voor inkomende gesprekken, maar blijf je goedkoop bereikbaar voor thuisblijvers.
Of andersom, je neemt een Zuid Afrikaans nummer van http://www.wereldnummers.nl en past het doorschakel nummer steeds aan voordat je belt (kan met je smartphone) dan betaal je 2 cent per minuut voor vast en 6 cent voor mobiele Nederlandse nummers.

Via Local Telecom betaal je 1,8 cent per minuut naar vaste lijnen en 6 cent naar mobiele Nederlandse nummers. België hetzelfde.
Je kunt inbellen op een lokaal Zuid Afrikaans nummer in Kaapstad (021 – 300 19 05). Dan je accountnummer en pin invoeren, of 1 keer je telefoonnummer waarvan je belt invoeren op www.localtelecom.nl dan hoeft dat niet meer en kun je direct naar Nederland bellen. Bij je account krijg je 2 euro gratis beltegoed, dus je kunt het eerst gratis proberen.
Werkt ook via VoIP, dan net zoals bij Voipbuster etc. maar je kunt ook een Nederlands telefoonnummer nemen om op gebeld te worden, dat kost 25 euro per jaar.

Volgens de site is het 3 cent naar vast en 10 cent naar mobiel?

Ook vanuit NL is het erg goedkoop bellen naar Zuid Afrika. Mits je er tenminste een 0900-nummer voor draait.

Zo kun je al vanaf 3 cent per minuut naar vaste nummers in Zuid Afrika bellen en vanaf 10 cent per minuut naar mobiele nummers in Zuid Afrika.

Op deze vergelijkingssite staan altijd de beste deals van dit moment:
www.televergelijk.nl/goedkoop-bellen-met-0900-naar-zuid-afrika-mobiel

Naar Nederland bellen is 1,8 cent/minuut naar Nederlandse mobiel 6 cent.
Naar Zuid-Afrika bellen (vanuit Nederland) kost inderdaad 3 cent resp. 10 cent.
Zoals mbjbleumin terecht zegt, vanuit Nederland kan het ook met een 0900 nummer, het grote nadeel hiervan is echter dat vanaf mobiel vrijwel alle providers een toeslag van 25 cent of meer per minuut hiervoor rekenen. Dat pobleem heb je niet met een lokaal inbelnummer.