Gezocht! Stage op Aruba/Bonaire of Curaçao

Hoi Allemaal!

Mijn naam is Ilse, ik ben 22 jaar en ik zit momenteel in mijn tweede jaar Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam.
In het derde jaar krijg ik de kans om een stage te doen in het buitenland. Dit lijkt mij echt geweldig! De stage gaat plaatsvinden van november 2016 t/m april 2017.
Ik ben een echt buitenmens en kitesurfen is mijn grote hobby. Vandaar ook de reden dat ik hard op zoek ben naar een stage op een van de ABC eilanden!
Ik ben er al achter gekomen dat er veel stagebemiddelingsbureau’s zijn en dat het erg lastig is om zelf een stage te vinden. Heeft iemand van jullie misschien een idee bij welke organisatie ik stage zou kunnen lopen?

Ik zal hieronder nog even kort aangeven wat ik, als toegepast psycholoog stagiair, allemaal zou kunnen doen:

  • Trainingen geven aan medewerkers van een bedrijf (het onderwerp kan erg breed zijn)
  • Mensen coachen
  • Preventietrainingen geven (gezien mijn achtergrond als verpleegkundige zou ik dit ook op medisch gebied kunnen doen!)
  • Communicatievaardigheden (bijv. de bereikbaarheid van je organisatie m.b.t. je doelgroep vergroten, promotiemateriaal maken etc)
  • Onderzoek binnen een bedrijf.

Kortom, mijn opleiding is erg breed en ik ben erg flexibel qua verschillende stageplekken!

Ik heb al een autorijbewijs en ik ben ook van plan om een auto te huren, dus als dit voor de organisatie zou moeten is dit geen enkel probleem!
Hebben jullie zelf ook stage gelopen op een van deze eilanden? Ik ben echt super benieuwd naar al jullie verhalen en ervaringen! Dus als je informatie hebt, stuur mij een berichtje!

Alvast bedankt! Liefs Ilse

"Ik ben een echt buitenmens en kitesurfen is mijn grote hobby. Vandaar ook de reden dat ik hard op zoek ben naar een stage op een van de ABC eilanden! " Je zou toch denken dat je stage wil lopen op een plek omdat het een toegevoegde waarde heeft voor je opleiding ? :slight_smile:

.

Een prettige vrijetijdsbesteding kan een toegevoegde waarde van een stage zijn

zeker waar Willem, maar dat als reden aangeven schrikt direct werkgevers die wel een mogelijke stageplek hebben af.
Dan heb ik het nog niet over de enorme hoeveelheid skills waarmee je jezelf aanprijst op een leeftijd van 22 jaar.
Een oproep tekst voor een stage moet redelijk goed in balans zijn en aansluiten op de werkplek (of in dit geval een land) waar je stage zou willen lopen.

Ik schat de jongedame wijs genoeg in om haar sollicitatie niet te beginnen met: ‘Ik kom graag kitesurfen op Aruba en zou daarnaast graag een stageplek hebben.’ :wereld:
En ja, aan zelfvertrouwen ontbreekt het haar niet.

Goedeavond heren, bedankt voor jullie interesse in mijn berichtje op dit forum. Ik heb dit verhaal binnen twee minuten getypt omdat ik graag ik contact wil komen met mensen die een soortgelijke stage hebben gedaan. Ik vind het dan ook erg jammer dat dit als een ‘sollicitatiebrief’ wordt beoordeeld, want zoals jij als aangaf Willem, ben ik wijs genoeg om mijn sollicitatiebrief niet zo informeel aan te pakken :slight_smile: Dan nog even over mijn dosis zogeheten ‘zelfvertrouwen’: de punten die ik hieronder heb beschreven zijn de letterlijke kernkompetenties van mijn opleiding. Aan al deze onderwerpen moet ik voldoen om uiteindelijk mijn papiertje als toegepast psycholoog te kunnen halen, dus ik heb geen persoonlijke kwaliteiten genoemd in mijn bericht. Toegepaste psychologie is een relatief nieuwe opleiding in Nederland, dus ik dacht dat dit een wat duidelijker beeld zou kunnen scheppen van de mogelijkheden qua stage. Jammer dat dit dan ook verkeerd geïnterpreteerd wordt. Een stage is om te leren, dus ik zeg ook niet dat ik al over deze kwaliteiten bezit. Toen ik dit berichtje typte had ik niet het idee dat ik formeel correct over hoefde te komen, gezien vele andere berichten, dus hier heb ik dan ook niet de moeite voor genomen. Natuurlijk is kitesurfen niet mijn enige drijfveer om naar het buitenland te gaan! Dus maken jullie je daar geen zorgen om. Maar om even bij het topic te blijven, hebben jullie ervarig met werken in het buitenland en is dit jullie bevallen?

Hallo Ilse,

ik heb geen ervaring met stages in het buitenland, sorry. Deze organisaties ken je neem ik aan al: www.stagesaruba.com en http://youngaruba.com/

En verder staat er een heel aantal postings over stage op Aruba op het forum waaronder een aantal redelijk recente. Misschien kun je een aantal mensen een privé bericht sturen.
Succes,
Willem

.

… als je in een beschrijving aangeeft “wat ik zou kunnen doen …” en vervolgens zegt dat dit kerncompetenties zijn van je opleiding (wat ik door mijn werkveld overigens wel weet) dan maak je het wel onnodig moeilijk. Dit forum wordt zeker gelezen door mensen en bedrijven die stagaires plaatsen. Waaronder ikzelf. Het kan dus nooit kwaad om wat meer tijd te nemen voor de inhoud van een post. Simpel gezegd zou ik je brief niet eens verder bekijken als ik een dergelijke tekst van je eerder heb gelezen. Werkgevers en stage bedrijven scannen ook fora, facebook en andere social media. Daarvan kan je vinden wat je wil maar zo werk het wel. Maar in ieder geval veel succes met het vinden van een stage op 1 van de mooie eilanden.