Geen negatief reisadvies meer voor Egypte!

GROOT nieuws!

Per vandaag 3 oktober 2013 is er ook geen negatief reisadvies meer voor Cairo, Luxor, Aswan, Westelijke woestijn enz. met uitzondering van de Noord-Sinaï.

Voor reizigers die in de herfstvakantie naar de Rode Zee komen organiseren we graag een excursie naar Cairo en/of Luxor met privé (ook Nederlandstalige) gids en privé vervoer. Vraag nu een offerte aan en ontvang € 25 korting per privé groep bij boekingen voor een excursie vòòr 31 oktober a.s.

Op onze individuele rondreizen geven we tot 1 december a.s. mooie upgrade-voordelen voor de hotels en andere specials.

Zonnige groet uit Luxor,
namens Kingfisher Tours,

Miriam Kok

Kingfisher Tours voor individuele rondreizen en excursies op maat in Egypte: 12 jaar ervaring en al bijna 3.000 reizigers!
Website: www.kingfishertours.com
Facebook: Redirecting...

Alle reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden
Laatst gewijzigd op: 03-10-2013 | Nog steeds geldig op: 05-10-2013
In het reisadvies Egypte zijn de rubrieken ‘Actualiteiten’ en ‘Onveilige gebieden’ gewijzigd.

ActualiteitenAlle niet-essentiële reizen naar Egypte met een andere bestemming dan de hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba worden ontraden.
U wordt geadviseerd extra waakzaamheid te betrachten bij bezoeken aan de hotelresorts die zijn gelegen aan de kust van de Rode Zee en aan de Golf van Akaba.
Voor wat betreft deze hotelresorts wordt u aangeraden naar deze bestemmingen te reizen met vluchten naar nabijgelegen luchthavens zoals Sharm-el-Sheikh, Hurghada en Marsa Alam, eventueel via Cairo International Airport. U wordt aangeraden zich niet buiten de resorts te begeven en strikt de veiligheidsrichtlijnen van het hotel, touroperator of autoriteiten op te volgen en het reisadvies in de gaten te houden.
Alle reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden te weten naar de gehele Sinaï, met uitzondering van bezoeken aan de hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba.
U dient zich bewust te zijn dat na het afzetten van president Morsi meerdere extremistische groeperingen hebben opgeroepen tot geweld. Rekening moet worden gehouden met de reële dreiging van terroristische aanslagen in het gehele land.

      • Updated - - -

en toch gaan betekend niet verzekert ! tegen molest kan je je eigen ook niet apart voor verzekeren

Met andere woorden: Nog steeds een negatief advies. (en ja, negatief bestaat eigenlijk niet niet maar we weten allemaal wat er bedoelt wordt)

dus Cairo, Luxor, Aswan, ook ontraden

Kortom: geen handige post die mensen in de problemen kan helpen…

Wat mij betreft mag iedereen nog steeds zelf weten of hij/zij naar Egypte gaat zolang ze de risico’s maar kennen. (Of die mee/tegen vallen weet ik niet maar onverzekerd op reis is altijd een risico.)

Sent from my GT-I9505 using Wereldwijzer

Survival trips zijn anders best populair…

:wink:

dus wat doen we dan niet naar luxor aswan en cairo laat die miriam kok maar lullen die denkt om der eigen zak

Helaas is het reisadvies nog niet aangepast zodat nu ook de bestemmingen erbij staan dus hierbij de email van onze contactpersoon bij BuZa waarin wél de exacte plaatsen staan vermeld.

Wij hebben hier op 3 oktober j.l. specifiek naar gevraagd voor de uitvoering van onze individuele rondreizen en excursies op maat met Kingfisher Tours.


Beste Miriam,

Het klopt dat we in navolging van andere EU-landen het reisadvies per vandaag hebben afgeschaald.

Bij reizen naar de hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba geldt thans de classificatie: extra waakzaamheid betrachten.
Bij reizen naar Cairo, Luxor, Aswan, Bahariya, witte woestijn, Farafra, Dakhla en El Kharga: niet-essentiële reizen worden ontraden (dit was tot vandaag alle reizen worden afgeraden).
De uitleg van de classificaties kun je vinden bij het reisadvies.

Voor meer informatie m.b.t. dekking van bepaalde zaken moet de reiziger contact opnemen met zijn/haar verzekeringsmaatschappij.

Met vriendelijke groet,

Directie Consulaire Zaken en Migratiebeleid
Cluster Reisadviezen en Consulaire Evacuatieplannen


Feit is dus dat er per 3 oktober is afgeschaald van ALLE reizen naar NIET-ESSENTIËLE reizen worden ontraden voor Luxor, Aswan, de Westelijke woestijn en Cairo. Wat een reiziger daar verder als consequentie aan verbindt wat betreft zijn gevoel van veiligheid is uiteraard een persoonlijke keuze.

Voor de mensen die toch binnenkort gaan:

Een negatief reisadvies heeft eigenlijk geen consequenties voor je reisverzekering omdat ‘molest’ vrijwel altijd uitgesloten is. Met andere woorden wel of geen negatief reisadvies, indien de schade is ontstaan door molest zal deze niet vergoed worden.

Wat is wel verzekerd op je reisverzekering?

Ga je op reis naar een land waarvoor een verzwaard of negatief reisadvies geldt? Dan zijn de normale zaken die met je reis te maken hebben wel verzekerd op je reisverzekering. Voorbeelden hiervan zijn:

[ul]
[li]Je iPad wordt gestolen. [/li][li]Je valt van een trap en breekt een been. [/li][li]Je bagage komt niet aan. [/li][li]Repatriëring (niet het gevolg van molest). [/li][/ul]
Schade die onder gewone omstandigheden valt en dus geen verband houdt met de binnenlandse onlusten (molest), wordt gewoon vergoed door je reisverzekeraar.

Er kunnen wel verschillen zijn per reisverzekeraar. Het is daarom raadzaam om voordat je naar een gebied reist waarvoor een dekkingsbeperking of negatief reisadvies van toepassing is, contact op te nemen met je reisverzekeraar.

Bron: [www.reisverzekeringblog.nl]

Vriendelijke groet uit Luxor,
namens Kingfisher Tours,

Miriam Kok

Kingfisher Tours voor individuele rondreizen en excursies op maat in Egypte: 12 jaar ervaring en al bijna 3.000 reizigers!
Website: www.kingfishertours.com
Email: [EMAIL=“egypt@kingfishertours.com”]egypt@kingfishertours.com
Facebook: Redirecting...

Zo’n mail is leuk maar valt voor derden niet te controleren. Het lijkt mij verstandig gewoon de website van de overheid te volgen.

Reisadvies Egypte

Alle reizen naar bepaalde gebieden worden ontraden

Laatst gewijzigd op: 03-10-2013 | Nog steeds geldig op: 08-10-2013
In het reisadvies Egypte zijn de rubrieken ‘Actualiteiten’ en ‘Onveilige gebieden’ gewijzigd.

Actualiteiten
Alle niet-essentiële reizen naar Egypte met een andere bestemming dan de hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba worden ontraden.

Of een vakantie wel of niet essensieel is… tsja, dat moet ieder voor zich maar bepalen.

Sent from my GT-I9505 using Wereldwijzer

nou ik ga 24 oktober naar marsa alam een weekje heerlijk duiken en dan 19 november voor 4 weken naar hurghada want in de badplaatsen kan je gewoon zijn en is er niets aan de hand !!!

zeg miriam kok is jou contact persoon bij buza soms dreeinhurghada haha , en wat je zegt over dat molest dat het wel vergoed word klopt niet want ze gooien alles op molest zolang het ontraden is !

Het begint natuurlijk zorgwekkend te worden, maanden geen toeristen. Als je hoort van de aanslagen tegen overheidsinstellingen, denk ik dat ze zich voorlopig niet koest gaan houden.

Je bent toch eigenlijk best wel grappig, Ron.

Dree is aanspreekpunt voor het uitvoeren van een eventueel evacuatieplan van NL’ers woonachtig in Hurghada. Als NL’se inwoner van Egypte verloopt een evacuatie via zo’n aanspreekpunt in je woonplaats, als reiziger via je reisorganisatie.

Voor Kingfisher Tours is het als reisorganisatie van groot belang om rechtstreeks contact te hebben met de afdeling Consulaire aangelegenheden op het ministerie van BuZa in Den Haag waar deze reisadviezen worden gemaakt maar ook als één van onze gasten in de problemen mocht komen. Voor de volledigheid het emailadres :biggrin:: [EMAIL=“DCM-CA-RE@minbuza.nl”]DCM-CA-RE@minbuza.nl

Verder heeft BuZa voor de individuele reiziger een nieuw wereldwijd registratiesysteem gelanceerd voor als je naar het buitenland gaat. Een geruststellend gevoel dat niet alleen de thuisblijvers maar ook de overheid/ambassade weet waar je bent, www.kompas.buzaservices.nl Op deze Kompas pagina kun je je ook abonneren op een reisadvies van een bepaald land. Als er dan een wijziging van reisadvies is wordt je daar per email over geïnformeerd.

Vriendelijke groet uit Luxor,
namens Kingfisher Tours,

Miriam Kok

Kingfisher Tours voor individuele rondreizen en excursies op maat in Egypte: 12 jaar ervaring en al bijna 3.000 reizigers!
Website: www.kingfishertours.com
Email: [EMAIL=“egypt@kingfishertours.com”]egypt@kingfishertours.com
Facebook: Kingfisher Tours: Nederlandse touroperator in Egypte

denken zeker dat we dit niet weten ( www.kompas.buzaservices.nl ) en waar denk je waar die email vandaan komt als er wat veranderd dan ja dat lezen wij elke dag