Famadihana en river trip in oktober?

Wij komen op 10 oktober in Madagaskar aan. Weet iemand of het dan nog mogelijk is ergens een Famadihana ritueel bij te wonen? Ik begrijp uit diverse bronnen dat de motorboottrip op de Tsiribihinarivier dan niet meer mogelijk is i.v.m. de waterstand. Kan het met een prauw wel? Krijg je onderweg nog een beetje beweging of is het een lange zit, ongeschikt voor stijve ledematen? Alvast heel erg bedankt voor reacties. We gaan 4 weken naar Madagscar en de voorbereiding is al een feest!
Jeanne

Hoi Jeanne,

met een houten pirowque kan je nog prima over de rivier, maar het is wel lang zitten en ik had niet zulke stijve ledematen. Je hangt ze gewoon overboord in het water en je roeit eens een stukje mee. Als je wil stoppen om je benen te strekken dan stop je. Niet al te vaak, want anders haal je het niet in 2,5 dag en wordt de trip wel erg lang.
Famadiana wordft niet meer gedaan in Oktober. Alleen in de “koude” maanden July en Augustus en het wordt alleen uitgevoerd door de mensen (stammen) op het hoogland en niet door heel Madagascar

gr, Wendy