Excursies Punta cana en omgeving met touroperator Wimpy

Beste ,
Van harte welkom. En dank jullie wel voor het vertrouwen dat jullie in ons hebben.
Het is nu heerlijk zonnig met hier en daar wat bewolking (en 's avonds af en toe een bui ).
De Dominicaanse Republiek is nog steeds een ontwikkelingsland waar armoede schering en inslag is. Alles wat jullie kunnen missen van oude of 2e handse zomerkledij is van harte welkom. De mensen zijn hier enorm blij met wat ze krijgen. Vooral de kinderen in ons schooltje hebben nood aan 2e handskledij en schoentjes

Wie zijn wij ?
Sinds 1996 zijn wij een Belgisch – Nederlands – Dominikaans Familie Bedrijf. Als officieel erkende touroperator met meer dan 20 jaar ervaring zijn wij gespecialiseerd in Zee –en Land excursies.
Wij hebben een volledig ander concept dan de conventionele touroperators:

  • geen tijdsdruk, alles gaat rustig, een gezellige sfeer
  • Nederlandstalige begeleiding op alle dagtochten
  • kleine groepjes zodat een persoonlijke service verzekerd is
  • geen commerciele doeleinden in de toeristische winkeltjes
  • direkt kontakt met de plaatselijke bevolking
  • redelijke prijs
  • de enige touroperator die ZELF zijn eigen excursies verzorgd met een volle verzekering
  • een deel van het geld wordt aan de arme bevolking besteed

Wij maken deel uit van het International Nature Environment Protection Project en hebben ons eigen scholensponsoringsproject.
Onze motor is een lokaal wonende Belg die er al 22 jaar topexcursies verzorgd. Hij woont er met zijn omvangrijk gezin in de bush bush.
Wij hebben een Officiele Licentie van het Ministerie van Toerisme en zijn volledig wettelijk verzekerd.

Onze doelstelling
Wij bezorgen onze gasten een leerrijke onvergetelijke dag : een Dominicaanse ervaring, het hoogtepunt van jullie verblijf op de Dominicaanse Republiek.

Onze Garanties
Al onze daguitstappen voeren we zelf uit. Geen wederverkoop van andermans excursies. Hierdoor zijn we zelf verantwoordelijk en kunnen we een hoge kwaliteit handhaven.
Wij houden niet van verkooptrips, commercieel gedoe, massatoerisme en grote gemengde groepen
Vele andere Touroperators beweren dit ook MAAR niets is minder waar: als zij het over kortingen en Last Minutes Aanbiedingen hebben dan hangt er een geurtje naar commercieel massatoerisme aan vast. Bovendien zijn zij nogal fantasierijk: overal waar zij komen hangt er een filmset aan vast, zij hebben de kans om Vin Diesel te zien, het huis van Madonna, … Geloof het zelf maar als je wil.
Zij omschrijven hun tochten als niet commercieel maar bezoeken op hun jungeltocht wel een ‘juwelen atelier’ (lees winkel), hebben fotograaf bij, houden vlinders, slangen en vogels in gevangenschap (papegaaien mogen wettelijk niet meer gevangen worden en zeker niet in gevangenschap gehouden worden omdat ze met uitsterven bedreigd zijn ), enz. Bovendien moet je bij hen al voorafbetalingen doen.

Waarom zouden jullie met ons op pad gaan ?
Wij weten dat jullie steeds wat meer verwachten van jullie excursie: een persoonlijke service in eigen taal, geen toeristenwinkeltjes, meer het echte leven en de natuur,…Kortom: een persoonlijke aandacht . En persoonlijke aandacht kan alleen met kleine groepen die dezelfde taal spreken. Alle daguitstappen worden begeleid door officiële gekwalificeerde Nederlandstalige gidsen. Wij informeren jullie duidelijk. Wij willen dat jullie de juiste beslissing nemen.

In alle hotels worden tours verkocht MAAR de verkopers zijn bemiddelaars. Bovendien staat er in hun excursiemap duidelijk onderaan elke excursiebeschrijving dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de aangeboden excursies daar zij jullie uitbesteden aan derden. Het gaat hem allemaal om commissies … Wij daarentegen zijn wel verantwoordelijk.
In werkelijkheid bent u volledig vrij en beslist u zelf met wie u uw excursies maakt.
Aanvankelijk blijkt dat de uitstappen van de concurrentie en de onze ongeveer dezelfde zijn. Niets is echter minder waar. Wat zij aanbieden is niet slecht, maar niets gaat boven een persoonlijke service…Onze visie is kwaliteit boven kwantiteit. jullie krijgen gewoon meer voor jullie geld, we zijn net iets anders.
Hoe kan je ons bereiken ?
Wij hebben geen verkopers in de hotels of op de stranden en geen verkoopsdesk in jullie hotel zoals andere touroperators.
Jullie kunnen ons bellen op 001 809 841 72 41 of mailen op excursieswimpy@gmail.com
Redirecting...
Redirecting...

Onze website is : www.excursieswimpypuntacana.com helaas gehackt

Hoe betalen ?
Jullie betalen nooit vooraf. Jullie kunnen betalen in EUROS, dollars of pesos. Pinnen kan in de hotels maar alleen in pesos. Bij betaling in pesos wordt de wisselkoers van de euro gehandhaafd. Kinderen tot 12 hebben 50% korting.
Bij alle uitstappen zijn de vervoerskosten inbegrepen in de prijs.

We hebben voor jullie zowel Land als zee – excursies

Topper op zee is de Saona Crusoe VIP : voor hen die net wat anders willen. Het gaat hem om het expeditiegevoel. Bovendien zijn wij de ENIGEN die een privéstrand aanbieden. Speedboot en Catamaran. De maximale groepsgrootte is 18 personen zodat kwaliteit en persoonlijke aandacht gegarandeerd zijn.

Toppers op het land zijn de Ecologische Jungeltocht en die met een boot op de rivier Chavon: voor hen die het onontdekte landsgedeelte willen exploreren. De maximale groepsgrootte is 18 personen zodat kwaliteit en persoonlijke aandacht gegarandeerd zijn.

Joan, aqui empiezan las excursiones en Tierra

Landexcursies

  • een Ecologische jungeltocht : om het echte jungelleven te leren kennen Maandag/Woensdag/Donderdag/Zaterdag/Zondag 07:30 am - 16:30 pm vervoer, drank en middagmaal inbegrepen

Dit is een tocht voor hen die van de natuur, de jungle en cultuur houden. Met deze excursie kunnen jullie de verschillende facetten van de Dominicaanse beleven: de fauna-flora van de jungel en het echte plattelandsleven in de bergen met vruchten, cacao, - en koffieplantages. Geen verkapte jungletour, geen “natuurparken” waar honderden toeristen komen en waar vlinders en slangen in gevangenschap worden gehouden, maar puur natuur. Met een boottocht op rivier Maimon waar de indianen leefden. Deze rivier gebruiken de inheemsen nog steeds als badplaats .

Na een halfuurtje rijden doorheen schilderachtige dorpen en bergen begint ons avontuur: na een colmado, dit is een lokaal ‘winkeltje’ met alles en nog wat , waar de locals hun inkopen doen, gaan we even paardrijden in de ongerepte natuur. Dit is inbegrepen in de prijs. Voor zij die niet van deze viervoetters houden hebben we een paar schommelstoelen op de ranch: lekker chillen met een coctail of een frisdrankje, het kan.
Vervolgens bezoeken we onaangemeld een paar families (een rijke familie, een middenklasse familie en een arme familie ) en bezichtigen we hun huisje. Voel jezelf Dominicaan in hun gastvrije omgeving. We zijn de enigen die deze families bezoeken. Ze leven hoofdzakelijk van de plantages of veeteelt.
Nadien bezoeken we ons schooltje waar de kindjes voor ons zingen. Elke gast die deelneemt aan deze uitstap sponsort automatisch ons schooltje. Vooral 2e handskledij, speelgoed en ook potloden en schriften zijn altijd welkom. Onze wens is een nieuw schooltje voor 4 a 6 jarigen te bouwen zodat deze van de straat zijn.

Vervolgens rijden of ‘hobbelen’ we door een stukje door de bergen tot we tropische jungel bereiken. De beelden onderweg werden gebruikt voor de filmset Jurrasic Parc 1 's middags genieten we van een typische maaltijd bij een echte familie in hun tropische tuin. Geen buffettengedoe maar echte Dominicaanse lekkernijen. Daar bezoeken we hun koffie,-cacao,-en tropische vruchtenplantage waar we op ambachtelijke wijze onze eigen koffie stampen en chocolade maken. Deze chocolade mogen jullie gerust als soevenier meenemen.
Doorheen kleurrijke pittoreske dorpen bereiken we onze ranch op een berg. Onderaan wacht ons bootje op ons op de rivier Maimon. De avonturiers onder ons kunnen er zich verfrissen in het heldere water. Geniet van het Tarzangevoel.

Na een rit van ongeveer 45 minuten door de bergen en rijstvelden bereiken we weer jullie hotel. Een zeer leerrijk avontuur dat u een algemeen beeld van het echte Dominicaanse leven geeft. Prijs: 79 US$ of 79 euro

*Een jungeltour met boottocht op de rivier Chavon: 07:30 am - 18:00 pm (minimum 4 personen):
In een echte safaritruck rijden we door pittoreske dorpen en adembenemende landschappen door de suikerrietvelden naar het dorpje Santa Cruz de Gato waar wij al jaren een middeleeuws huis beheren aan de rivier Chavon. Daar varen we de jungelrivier Chavon af met een typische boot (vlot). Aan een koord (de liaan) bengelen en zo de rivier induiken … waarom niet !!!
Na de boottocht gaan we eten bij onze vriend “El Indio Guchau” (scampies of kip met locale specialiteiten). Jarenlang heeft Wimpy (El Indio Guchau noemt Wimpy Lima, een oud indiaans woord voor Broeder) Guchau geholpen. Na het eten gaan jullie langs het schooltje, waar Wimpy de toiletten gebouwd heeft, naar het houten huisje van “Gingbra”, een oud heksenvrouwtje dat aan natuurlijke kruidengeneeskunde doet. Het is een indrukwekkend dorpje waar iedereen wat rondhangt met de bijbel in de broekzak en het flesje rum in de achterzak …
Op de terugweg hobbelen we door de bergen en bezoeken we een koffie,-cacao,-en tropische vruchtenplantage waar we op ambachtelijke wijze onze eigen koffie stampen en chocolade maken. Deze chocolade mogen jullie gerust als soevenier meenemen.
Prijs: US$ 99 of 99 euro - vervoer, drank en middagmaal inbegrepen

Deze tocht kan ook met een bezoek aan het Kunstenaarsdorpje “Altos de Chavon”, bekend voor de filmopnames van Apocalyps Now en het huwelijk van Michael Jackson met de dochter van Elvis Presley, en kost dan US$ 119.

  • De Contrastentour: Watervallen en Santo Domingo: 7:oo am - 18:00 pm - minstens 4 deelnemers Uniek Na ongeveer 2,5 uren rijden over de autosnelweg bereiken wede waterval ‘Socoa’ . Deze waterval ligt op een prive domein van een arme Dominicaanse familie. Na een korte stevige afdaling in het tropische regenwoud bereiken we deze paradijselijke waterval met zijriviertjes. We verblijven een paar uren bij deze waterval . Dit is zowat 1 van de mooiste watervallen op het eiland waar zo goed als geen toeristen komen. Ik heb ook al herhaaldelijk die van Samana bezocht maar de Socoa vind ik mooier omwille van zijn ongereptheid. Door de onbekendheid van dit natuurwonder is de natuur er nog intact. Vervolgens bezoeken wij de koloniale zone van Santo Domingo op een niet commerciële manier. Snuif de geschiedenis van deze wereldstad. Voel het verschil tussen de wereld van het platteland en het bruisende stadsleven.
    Prijs: US$ 160 of 150 euro - vervoer, drank, ontbijt en middagmaal inbegrepen

  • Santo Domingo prive ;
    Na een bezoek aan de koloniale zone van Santo Domingo met de eerste kathedraal, het huis van Columbus, el Conde, La Calle de las Damas,… ontdekt u zelf kuierend met een prive gids het echte oude stadsleven. Geen vercommercialiseerde shoppingstour maar pure cultuur en geschiedenis. Deze tocht doen we met een beperkt aantal deelnemers van maximum 8 gasten.
    Prijs: US$ 110 of 100 euro vervoer, drankjes en middagmaal inbegrepen

Zee - excursies

  • de Caraibische SAONA CRUSOE VIP Expedition : TOPPER ! 7:00 am - 19:00 PM Woensdag / Vrijdag vervoer, drank, snack en middagmaal inbegrepen

3 stranden voor de prijs van 1. Volgens Tripadvisor beste uitstap van 2015.
Deze exclusieve tocht is een combinatie van cultuur, natuur en fun. Het gaat hem allemaal om het expeditiegevoel in een relaxte omgeving. Wij zijn de enigen die deze uitstap al 20 jaar lang met speedboot EN Catamaran aanbieden
Verschillende organisaties bieden deze tocht aan. Waarom zouden jullie dan met ons meegaan ?
Wel, wij komen nog op die plekjes ver weg van het massa toerisme. We bezoeken de meest afgelegen stranden. We zijn met een 10 a 18 Nederlandstaligen. We vertrekken met een speedboot en komen terug met een catamaran. Lekker chillen in de netten. In het Natuurlijk Zwembad (piscina natural) zoeken we zelf zeesterren, we bewonderen zeeschildpadjes in het vissersdorpje Mano Juan, we snorkelen in de koraalriffen van Bayahibe en hebben ons eigen PRIVE STRAND (laat jullie niks wijsmaken door andere touroperators die beweren dat zij een prive strand hebben want waar zij komen op het zuidelijkste puntje van Saona (Encanto de la Playa) komt iedereen . Met andere woorden honderden toeristen op mekaar gepakt ) , We smullen van een BBQ op een parel witstrand.

We komen jullie vroeg aan de receptie van jullie hotel afhalen in een comfortabele minibus. Na een rit van ongeveer een uur door het binnenland en suikerrietvelden nemen we in het vissersdorpje Bayahibe een speedboot. Onze expeditie begint. We snorkelen in het “aquarium” van Bayahibe. Honderden kleurrijke vissen rondom ons, een kreeftje komt vanuit de rotsholen kijken ,… We volgen de kustlijn dwars door het Nationale Park voorbij de rotsen van Penon tot het warme kristalheldere water van “La Piscina Natural”, een natuurlijk zwembad waar we zelf enkele zeesterren opvissen. Ver weg van het strand staan we tot onze middel in het turqoise blauwe water…

Nadien varen we langs de mangroven van het natuurpark richting Mano Juan, het enige schilderachtige vissersdorpje op het eiland Saona met een 300- tal inwoners. Door een wigwag van houten huisjes komen we op een “zeeschildpaddenfarm”. Zeeschildpadjes worden er in plastiek bakken geboren. Pasgeboren zeeschildpadjes worden er een dag of 3 opgevangen om op kracht te komen. Als ze sterk genoeg zijn worden ze netjes weer in zee gezet. Enig: een weerloos schildpadje op je hand… Door jullie aanwezigheid sponsoren jullie dit schildpaddenproject ! Dit is echter een natuurfenomeen en het kan gebeuren dat ze net in zee vrijgelaten zijn.
Na een korte wandeling door het pittoreske dorpje varen we naar ons PRIVE WIMPY STRAND: 1 van de mooiste ongerepte Caraibische bounty stranden. Tijd voor een coctail en een snack. Voldoende tijd om te relaxen.

Na ongeveer 15 minuten varen bereiken we omstreeks 12:30 pm een ander parelwit strand op het eiland Saona waar we van een typische BBQ (kip, salades, spaghetti, rijst met groenten, koteletten) smullen. Open bar.
Beachtime met animatie, muziek,… Jullie kunnen er zelfs enkele prachtige fossielen op het strand zoeken of veilig zwemmen in het paradijselijke water.

Op de terugweg nemen we een Catamaran met dansteam. Geen booze cruise maar wel een gezellige tocht van ongeveer 1 uur 45 minuten. Voor elk wat wils: chillen in de netten boven de zee, genieten in de binnenruimte of dansles op het dek. Onderweg genieten we van de"vliegende vissen" en met wat geluk van in het wild levende dolfijnen.

Prijs: US$ 99 of 99 euro Toeslag extra kreeft US$ 30 vervoer, drank, snack en middagmaal (BBQ) inbegrepen

  • Walvissen bezichtigen ( midden januari - maart )
    Midden januari komen de bultruggen zich in de baai van Samana voortplanten. De bultrug is een zoogdier dat een lengte van 15 meter en een gewicht van 30 ton kan bereiken. Ze staan bekend voor hun levendigheid en voor het zingen. Voordat ze duiken buigen ze hun rug in de vorm van een bult en heffen hun staart hoog uit het water, vandaar hun naam bultrug. Na een tocht van anderhalf uur door de natuur bereiken we het vissersdorpje Miches. Na een kop koffie en een hapje volgt er een korte briefing. Ons avontuur begint: met een catamaran speuren we de walvissen op. Het is uiterst zelden dat er geen walvissen gezien worden. Vooral de mannetjes zijn bekend om hun springkunsten om de aandacht van de vrouwtjes te wekken. Deze tocht wordt in het Nederlands begeleid door een Belgische walvissenspecialist. Om 13:00 pm genieten we van een heerlijk middagmaal aan zee. Een uurtje later vertrekken we richting Bavaro. We zijn terug omstreeks 16:30 pm. Een uniek avontuur. Echter niet geschikt voor zwangere vrouwen en gasten met rugklachten. Extra kledij meenemen .
    Prijs: US$ 130 130 euro vervoer, snack, drankjes en middageten inbegrepen

Halve dagtours:

Enkele leuke excursies die we niet zelf organiseren maar waarbij wijzelf u doorgeven naar aanbieders van uitstekende kwaliteit :

  • 4 - Wheels of buggys; een avontuurlijke halve dagexcursie (elke dag)
    U rijdt met een quad of een Buggy (max. 2 personen) door de jungle, door de velden, doorheen een typisch dorpje, langs het strand , bezoeken een grot… kortom doorheen de ongerepte natuur. We gaan off road : spoel de modder van jullie af . Een 3 uren rijplezier op je eigen bike of buggy Prijs : 100 US$ per motor of buggy (1 of 2 personen ) privé tocht: 130 US$ per buggy Prijs : Tex Rex buggy voor 4 personen: 160 US$
  • Vissen
    U vist vanop een professionele boot en haalt enkele barracudas, marlins of dorados naar boven. Maximum 6 personen vissen en 5 toeschouwers per boot. Prijs: 100 US$ per persoon Toeschouwers: 50 US$

Op al onze dagexcursies zijn .alle locale dranken, eten, locale gids, Nedelandstalige begeleiding en transport inbegrepen
Aangezien we met kleine groepen gaan zijn er altijd wel wat extraatjes …
Kortom, de mooiste dag van uw vakantie, die willen we met u beleven.

Wimpy