Ervaringen met Norwegian

Ervaringen met Norwegian.com / Norwegian Air Shuttle

Norwegian is de op twee na grootste low-cost airline en vliegt naar 126 bestemmingen in 35 landen over vier werelddelen.
Lage kosten constructies zijn van toepassing; ruimbagage, voedsel, stoelnummer en vermaak (op lange vluchten) zijn niet inbegrepen.
Het sterke punt van Norwegian is dat zij voor fors lage prijzen naar moeilijker te bereiken plaatsen in Scandinavie vliegen, zoals Kirkenes, Molde, Vaasa, Aalborg, Rovaniemi, Umea, Visby en mocht U het willen, zelfs naar Longyearbyen op Svalbard. Een nadeel is dat Scandinavie er om bekend staat om hun luchthavens die kilometers ver van de plaats liggen waar je naar toe wilt en in sommige bestemmingen is er alleen een taxi naar de stad mogelijk. Norwegian vliegt onder meer ook naar Thailand, Egypte en de Verenigde Staten van Amerika.

Mijn ervaring: toestellen van Norwegian zijn aangepast op de gemiddelde lengte van Scandinaviers. Er is flink wat been- en voetenruimte. Norwegian staat bagage onder stoelen niet toe dus dan moet je maar hopen dat er genoeg ruimte zal zijn in de opbergvakken. En als je het treft zijn er bloedmooie Zweedse/Noorse stewardessen aan boord.
Het boeken van een vlucht is wat onoverzichtelijker omdat de site niet meteen de beste route voorstelt. Het is beter om de vluchten eerst via de Scandinavische hoofdsteden te bekijken en daarna te proberen of een vlucht vanaf Schiphol mogelijk, en natuurlijk ook voordelig is!