Ervaringen met Berlijn Tegel (TXL)

Afgelopen week een citytripje Berlijn gedaan. Aangezien het nieuwe vliegveld voorlopig nog niet klaar is vlogen we met Airberlin vanuit Dusseldorf naar Tegel. Bij aankomst weinig op of aan te merken. Duidelijk is wel dat het vliegveld binnen afzienbare tijd haar deuren gaat sluiten. Aan onderhoud ed. wordt niet meer veel gedaan.

De terugreis was echter een ander verhaal. De bewegwijzering is zeer slecht en incheckbalies openen pas een uur voor vertrek van de vlucht. Wij waren 2 uur van tevoren daar en hebben dus nog een uur rondgelopen met onze koffers. Vreselijk irritant is dat je niet met je pinpas (MAESTRO) kan betalen op het vliegveld. Ze accepteren enkel en alleen creditcards bij de restaurants en duty free. Uiteindelijk in een hoekje een geldautomaat gevonden zodat we konden pinnen en dan weer cash het eten konden betalen.

Op zoek naar de gate: naast de incheckbalie was een deur waar je blijkbaar door moest om bij de gate te komen. Hier hing geen bordje oid bij dus na 3 rondjes lopen gevraagd waar we moesten zijn. Je komt dan direct bij een security check uit voor de handbagage en bij je gate. Hier is echt niets meer te beleven, een heel kleine duty free balie en een klein standje voor flesjes drinken. Je kunt dan niet meer terug dus het is echt je tijd uitzitten. Toiletten waren bij onze gate kapot en na wat aandringen ging er een tussendeur open zodat we bij een naastliggende gate naar het toilet konden.

Gelukkig sluit dit vliegveld binnen afzienbare tijd!