ervaringen hotel riu palace royal garden!!!

hallo wij gaan in september voor een weekje voor de eerste keer naar djerba, graag hadden wij van jullie willen weten of er al iemand recente ervaringen heeft met dit hotel op vakantiereiswijzer heb ik al enkele ervaringen kunnen lezen, maar graag had ik van jullie ook een mening gehad.

mvg

Hotel Royal Garden staat bekend als een goed en vriendelijk hotel met een prachtig zwembad en uitgebeide buffeten… Hieronder een recensie van vorig jaar die op de Djerba Groep is geplaatst. Ik krijg nooit geen klachten binnen dus dat zit wel goed.

***Dit 5-sterren hotel, rekening houdende met het feit dat dit Afrika betreft, verdient zeker zijn sterren-klassering. ***
De infrastructuur is helemaal vernieuwd: de hall is imposant, het zwembad is ruim bemeten en zeer net. De kamers zijn eerder sober en het terras is overdekt. Het overdekte terras is niet bruikbaar om te zonnen. Op de kamer is wel degelijk een kluis aanwezig (niet betalend).
Het hotel is omringd door een tuin (gras !!! geen zand/rotsen zoals de meeste andere hotels).
Van alle hotels die we hebben gezien in de “zone touristique” van Midoun (de Royal Graden is de laatste halte van de bus die de toeristen van de luchthaven naar het hotel brengt), oogt dit hotel het mooist: aan het strand, tegenover het golfterrein van Djerba, in een groene tuin.
Eveneens heeft dit hotel een zwembad dat heel origineel is van vorm en dat eveneens geleidelijk dieper wordt (geen trappen !). Super voor de kleine kinderen !!


Wat betreft het eten kunnen wij enkel opmerken dat dit picobello in order was. Er is een buffet met zeer ruime keuze, aangevuld met show-cooking door verschillende koks. Om de andere dag wordt een thema avond georganizeerd: tunesisch, orientaals, spaans.
- 's morgens een uitgebreid ontbijt (binnen of buiten)
- ontbijten kan tot 12:30 in de poolbar
- 's middags uitgebereid buffet binnen of snacks aan de poolbar (pizza, hamburgers, slaatjes, belegde broodjes)
- vieruurtje: pannekoeken etc…
- 's avonds een uitgebreid buffet met show-cooking. Er is eveneens een tunesich restaurant waar men na reservering a la carte kan eten.


Het personeel spreekt overwegend Frans (en arabisch natuurlijk…), sommigen kunnen zich ook uitdrukken in het duits en/of engels. Ze zijn heel vriendelijk en kunnen goed met kinderen overweg.


We hebben in dit hotel een hele leuke vakantie beleefd en kunnen heel weining min-punten opsommen:
- geen pin automaat (VISA,…). Hiervoor moet je naar naar het RIU Mehari hotel dat naast de Royal Garden ligt.
- buiten het hotel is geen andere accomodatie aanwezig (restaurants, etc) behalve het golfterrein aan de overkant van de straat.
- in de hall, de eetzaal, de bar, etc… wordt continue muzak gespeeld. Originele muziek wordt niet gedraaid (dus ook geen auteursrechten te betalen).

Groetjes,
Marianna