Ervaring Albanië 2013

Beste forumlezers,

Graag deel ik onze ervaringen van afgelopen vakantie.
We hebben eind juli, begin augustus Albanië bezocht met de auto en tent. Eerst een paar dagen in Baska Voda, Kroatie aan de kust bijgekomen van het werk, daarna de grens over naar Montenegro (1,5 uur wachttijd) en Albanië (2 uur wachttijd). We zijn gestart in de Lake Skhoder camping, 7 km buiten Skhoder. Daar kun je zwemmen in het meer en fietsen huren. Op de fiets door Skhoder is de perfecte manier om de stad te bekijken.
Na 2 dagen door naar Valbone in de bergen. Dat was slechts 190 km ver, maar daar hebben we wel 8 uur over gedaan, gelukkig door een schitterende natuur. Het rijden vereist veel oplettendheid door de vele gaten en kuilen ín de wegen, en de geiten, koeien en karren óp de wegen. In het Rilindja hotel een paar dagen overnacht. Het was 40 graden, maar de rivier was ijskoud, net als het bier (Tirana, 100 Lek!) bij terugkomst van de wandelingen. Je kunt daar perfect geit en forel eten. Bajram Curri is de dichtstbijzijnde grotere plaats met een aparte sfeer.
Tenslotte door naar de Pa Emer camping aan de kust bij Durres. De ‘snelwegen’ zijn uniek, vol met gaten, worden mede gebruikt door fietsers, paard en wagen en wandelaars en zijn één grote kermis van bedrijven en winkels direct aan de weg. Je kunt gewoon stoppen om fruit of mais te kopen. Er heerst complete vrijheid qua bouw, wat vergeleken met de doorgeschoten regelgeving in Nederland een bevrijding is. Prachtige camping, alleen is de zee niet zo helder door het zanderige strand en de nabijheid van Durres. Vandaaruit de steden Berati en Elbasan bezocht. Berati is een schitternde, unieke plaats, eigenlijk een soort museumdorp. Elbasan vonden we ook erg mooi, en typisch Albanees qua sfeer, vooral de bazaar.
Volgend jaar gaan we het zuiden bekijken!
Jorik bedankt voor de tips.

Marcel

Inderdaad Albanie is echt top ! Prachtige natuur , lekker en goedkoop eten , vriendelijke mensen .
Wij bezochten Peshkopi , Burrel , Tirana …echt super ervaring . Wil ook volgend jaar meer het zuiden doen
Bestemming die zeer aan te raden is

Hoi Marcel,

Wat fijn om te horen dat je het naar je zin gehad hebt!
Valbona en Theth zijn inderdaad moeilijk te bereiken, maar daardoor houden ze daar wel hun eigen cultuur en tradities.
Durres behoort niet tot de mooiste plaatsen qua strand, hiervoor moet je echt in het zuiden zee (de Ionische zee die gedeeld wordt met Griekenland) misschien een optie voor volgend jaar samen met Gjirokastra, Saranda, Butrint en Korca?

Groetjes Jorik

Beste Marcel,

Hadden jullie dan een autoverzekering die Albanië dekt?

Groeten,
Christof

Natuurlijk, en dat wordt aan de grens goed gecontroleerd.

Verstuurd vanaf mijn C5303 met Tapatalk