emigreren naar sint maarten

halloo,

mijn man en ik hebben besloten te emigreren naar sint maarten. wij wonen nu in Suriname

wat zijn de juiste wegen die wij moeten bewandelen.

ik wil een bedrijfje beginnen daar op sint maarten
een restaurantje of een kinderdagopvang of een kindermode zaak

welke van de bedrijven komt het meest voor op sint maarten. of welke van ze adviseren jullie mij te beginnen op sint maarten

hoe zit met de politie dienst daar
mijn man is agent van politie welke wegen moet hij bewandelen om daar te werken in de politie dienst

hulp graag

Hallo Shaclare,

Leuk dat je hier naar toe wilt komen.
Ik probeer reactie te geven op jouw vragen.

Als je je op Sint Maarten wilt vestigen moet je een zgn “residency” aanvragen bij immigration. Hieronder een link met de voorwaarden en hoe je moet aanvragen:
http://www.sintmaartengov.org/Government%20Forms/resguide1.pdf

Als je een bedrijf wilt beginnen moet je in ieder geval ook nog een “business license” aanvragen.
Restaurants zijn er heel veel hier, ong. 350 restaurants (incl franse gedeelte). Er is altijd wel plaats voor nog een restaurant natuurlijk, maar weet dat er veel concurrentie is. Kinderopvang en kindermodezaak heb ik geen idee van.
Ik denk dat het goed idee is om je licht eerst op te steken bij de kamer van koophandel hier op Sint Maarten. Hieronder een link naar de website:
http://www.chamberofcommerce.sx

Je man kan solliciteren bij de Sint Maarten Police Force. Ik weet dat er een groot tekort is aan politiemensen hier. Er is een probleem om deze posities ingevuld te krijgen. Weet niet exact het probleem, maar ik meen gehoord te hebben dat men voorrang wil geven aan lokale mensen en dat er een mismatch is met de benodigde skills. Ook schijnt er een probleem te zijn met financieel budget. Gewoon eerst maar eens informeren zou ik zeggen. http://info@policesxm.sx

Ik weet niet of je er met bovenstaande info uit gaat komen. De bureaucratische raderen op Sint Maarten zijn traag, maar je moet ergens beginnen. Laat maar weten als je nog meer vragen hebt.

Gr. Randy

Hoi Randy
heel Hartelijk dank voor je hulp.

ik maak er werk van en laat je zeker weten hoe het is afgelopen.

Groeten
Shaclare

Hi Shaclare, is het nog gelukt bij de emigratie? Ik wil ook graag naar toe. Wonen en werken. Ik heb wel ervaring in de casino wereld en dat 16 jaren lang. Wie helpt mij graag? Met vriendelijke groet.