Emigreren naar Hawai

graag zou ik emigreren naar hawai ben 65 e kan investeren ken engels goed heb ervearing met emigreren lefde in nederland, portugal en china.
wat kan en moet
bedankt alvast
guy

Hoi Guy,

Al eens op de website van de immigratiedienst rondgekeken? Daar staat alles op wat je nodig hebt!

bedankt voor reactie

Of je nou 20 of 65 bent: emigreren naar de VS is en blijft heel moeilijk. Zo is er bijvoorbeeld geen speciaal visum voor pensionados. Er zijn alleen wat mogelijkheden als je $500.000 of $1 miljoen meebrengt en een bedrijfje opricht (of als je een bestaand Amerikaans bedrijfje koopt, dat kan al vanaf “slechts” een $100.000.

Maar zelfs daar zitten harden voorwaarden aan: minstens een tiental wettige Amerikanen werk geven, winst maken en die werknemers ook in dienst houden. En dat wordt streng gecontroleerd!

Plus het zijn maar visa’s (E) die je krijgt, die omzetten in een werk- en verblijfsvergunning (groene kaart – hoewel de kaart al jaren wit is) is moeilijk. En zolang je die groene kaart niet hebt, moeten blijvoorbeeld als je kinderen hebt, die met hun 21e het land uit, zelfs als jij mag blijven.

De Amerikanen zijn niet zo dom als ze soms wel lijken tijdens hun toeristenreizen in Europa en een stuk minder naief. Jij loopt evenveel kans om opgelicht te worden door Amerikanen in de VS als een, al dan niet, dronken Amerikaan in Amsterdam.

1 like