El Calafate - El Chalten - Torres Del Paine

Hallo hallo!
Heb al super veel info van dit forum geplukt maar over mijn volgende vraag kan ik niets vinden, hopelijk kunnen mensen met ervaring hier antwoord op geven.
In januari - februari gaan wij 3,5 week naar argentinie. (3 dgn ushuaia, 9 dagen rondom El Calafat, 3 dgn buenos aires, 4 dagen bariloche, 2 dagen iguazu om dan door te reizen naar Rio voor het Carnaval).

We hebben 9 hele dagen rondom El Calafate. In die tijd zouden wij graag de Perito Moreno zien, El Chalten (een paar dagen) en een aantal dagen naar torres del paine voor wat dagtochten (wij zijn niet zo van de meerdaagse trekking).
Is dat haalbaar in 9 dagen?

We zouden graag in El Calafate een auto huren om daarmee ook naar Torres del Paine te rijden (vanwege de vrijheid en de tijdrovendheid van het ov). Is dat mogelijk? Iemand ervaring mee? (tips verhuurbedrijf misschien?). En moet je altijd via puero Natales naar Torres del Paine of kun je met de auto ook rechtstreeks vanaf de grens er heen (dat lijkt zo op de kaart). En zo ja, waar kun je dan chileens geld krijgen? (kan dat bv in cerro castillo?)

Zouden jullie adviseren om ook naar El Chalten met huurauto te gaan of liever met openbaar vervoer?

Deze 9 dagen kun je vast ook zo door een reisbureau (bouwstenen?) in laten vullen. Iemand daar ervaring mee of tips voor bureaus die dat kunnen?

Alvast bedankt voor de hulp! (er gaan mss nog wel meer vragen volgen de komende maanden…)

M & J
Oh en onze woordenschat spaans is beperkt tot 30 woorden of zo, weet niet of dat nog een rol speelt in jullie antwoord :zon02:

9 dagen is prima, wij deden een paar jaar geleden ook dagtrips in torres del paine en verbleven toen net buiten het park, daarna zijn we met een huurauto naar el calafate gegaan waarbij je in cerro castillo de grens over kunt vergeet niet nog even te tanken hier want dit is voorlopig de laatste voor el calafate.
perito moreno ligt nog een 60 km. buiten el calafate dus is een auto wel weer handig, wij zijn er 2 dagen naartoe gegaan vanwege het enorme natuurgeweld en fantastische uitzichten.
el chalten ligt 220 km. noordelijker en is zeker ook de moeite waard, zorg voor voldoende valuta want er was toen maar 1 atm en was al dagen leeg waardoor we erg krap kwamen te zitten.
de rit el calafate torres - del paine is toch nog een redelijke trip.
tussen el calafate en el chalten ligt ook nog een gebied met versteende boomstammen en dinosaurusbeenderen, leuk als tussen stop.
zorg ervoor dat als je een auto huurt je er de juiste papieren bij krijgt om met de auto de grens over te mogen gaan, wij hadden een auto gehuurd in chili met de juiste papieren en deze moesten ze telkens zien bij de grensovergangen, geef dit in ieder geval goed aan bij de verhuurder.
kijk ook erg goed uit met etenswaren en zuivelproducten deze mag je namelijk niet in of uitvoeren en er staan flinke geldboetes op en gecontroleerd wordt er.
succes