El Calafate combineren met Salta en Iguazu

We (gezin met 2 kids) hebben vorig jaar Argentinie bezocht (Merengebied ook in Chili, Mendoza en BA). :wereld:
Dit jaar willen we graag El Calafate combineren met Salta en Iguazu in 3,5 week. Ik schrok enorm van de vluchtprijzen van Aerolineas en zoek mogelijkheden om de kosten te drukken. Ik zit met veel vragen waar ik geen antwoord op kan vinden.

  • in alle reisboeken staat informatie over Air passes van zowel Lan en Aerolineas. Ik kan geen vinden of geldt het alleen voor reizigers die in Argentinie met een van deze maatschappijen aankomen. Heeft iemand een tip over airpasses?
  • Bestaat Lade nog? Zijn er misschien goedkope nieuwe maatschappijen die bepaalde trajecten doen (zoals sol)? Is er bij alle maatschappijen een prijsverschil tussen Argentijnen en buitenlanders?
  • Kun je alleen met LAN binnenlands vliegen als je ook je internationale vlucth mee geboekt hebt? Ik vind alleen prijzen die voor reizigers van One World alliantie gelden.
  • El calafate: is het weer nog redelijk half april? Het lijkt me dat na 3 dagen ben je in Calafate uitgekeken (perito moreno, boottocht etc.). Zijn de wegen naar bv. Torres de Paine begaanbaar of is het allemaal ‘ripio’? Hoe lang doe je erover met de bus of auto? Raden jullie het aan om de grens over te steken of is het te bewerkelijk?
  • De vlucht van Calafate naar Bariloche is in verhouding verschrikkelijk duur. We denken erover om evt. naar Bariloche met bus of auto te gaan. Is de Ruta 40 al geasfalteerd? Hoe lang moet ik voor rekenen?
  • Zou je van Salta naar Iguazu met de bus kunnen gaan?

Alle tips en informatie zijn welkom!

Hola Pura,

Over je vragen m.b.t. het zuiden van Argentinië zul je andere specialisten op dit forum moeten raadplegen, mijn terrein is het midden en noorden. Wél kan ik je vertellen dat El Calafate - Bariloche volgens mij grotendeels ripio is en je zeer veel reistijd gaat kosten.

Lade bestaat volgens mij niet meer, was een soort militaire airline.

Wat betreft de prijzen en prijsverschillen tussen Argentijnen en buitenlanders voor vluchten: yes, helaas, zeer triest maar waar, je wordt als buitenlandse toerist geplukt en helemaal als je naar het zuiden gaat want daar is alles gewoon veel duurder dan in Salta of Misiones.

Salta - Iguazú is te doen met bijvoorbeeld een nachtbus naar Resistencia of Corrientes en dan door richting Iguazú. Reken op ongeveer 22 - 24 uur reistijd (lijkt mij geen pretje met twee kinderen). Een andere optie is van Salta naar Bs Aires vliegen en dan door naar Iguazú. Voor zover ik weet is de LanPass een goede mogelijkheid om meerdere vluchten te doen binnenlands.

Mocht je nog hulp nodig hebben bij het plannen van je reis in het noorden dan hoor ik het graag,

groeten en veel reisplezier!

Jan Lettinga

Drie dagen El Calafate lijkt mij ook voldoende hoor!
Het is wel een erg gezellige plaats trouwens!

de south american airpass van lan air is alleen te verkrijgen als je aankomt in zuid amerika met een maatschappij die is aangesloten bij one world.
ook dien je minimaal 3 vluchten te boeken.
als je met lan air aankomt krijg je meer korting.
op de site www.lan.com kun je ergens een link vinden naar deze airpass en meteen zien wat je vluchten gaan kosten

Oneworld heeft tot 12/4 een actie, 10% korting op je South America Visit pas. Je moet inderdaad met een Oneworld maatschappij vliegen naar Zuid Amerika.
Probeer LAN-Chile. Ikzelf ben bezig voor een heen Lima of Santiago, terug vanaf Buenos Aires via London naar Amsterdam. Hun tickets zijn scherp geprijst en je vliegt niet met ze :-), maar met BA en/of Iberia.

Ik heb een maand geleden hetzelfde stuk afgelegd, met de bus van el Calafate naar Bariloche (via Chaltén Travel). Ruta 40 is voor een groot deel niet geasfalteerd, maar het tweede deel van de reis wel (vanaf de tussenstop Perito Moreno naar bariloche)… Ik weet niet of ze die busreis nog aanbieden in april, misschien alleen in de zomer, maar als het wel kan vind ik het wel een aanrader, want vliegen is idd belachelijk duur.

Oja, de trip duurt trouwens 2 dagen. Je zit beide dagen van 8 tot 22 ongeveer in de bus en slaapt onderweg in t dorpje Perito Moreno.