Eilandhoppen Griekenland

Hallo!

Ik wil samen met een vriend gaan eiland hoppen in Griekenland, maar wij zitten even wat dingen uit te zoeken en kunnen nog moeilijk (goedkope) vluchten vinden. Heeft iemand hier misschien tips over?
Kun je ook vanaf Athene per boot naar 1 van de eilanden bijvoorbeeld?
We zitten te denken over Mykonos, Paros & Naxos.

Groetjes,
Ellen

Wat betreft vluchten hangt het er een beetje vanaf van waar jullie willen/moeten/verkiezen te vertrekken? Is dat Brussel, Schiphol of een kleinere Belgische of Nederlandse luchthaven? En ook de periode van het jaar kan een invloed hebben op de prijs.
Zelf vlieg ik meestal met Aegean vanaf Brussel. We hebben al onze tickets geboekt voor eind augustus en betaalden 300€ (2personen heen en terug).

Als je kiest voor Athene als vluchtbestemming kan je kiezen uit 3 havens om een ferry naar de eilanden te nemen.
Piraeus: Grootste en ook drukste, maar wel met de meeste mogelijkheden.
Vanaf de luchthaven gemakkelijk te bereiken per expressbus (5€ pp.). Afhankelijk van dag en tijdstip een tocht van ca 1 u (op zondag) tot 1.45 (weekdagen en spits). De helft van de route is langs de kust.

Rafina: Ligt het dichtst bij de luchthaven. Met de bus 15 à 20 min. Dit is de makkelijkstee haven als je bv. naar Evia, Andros, Tinos, Mykonos wil.

Lavrio: Opnieuw met de bus. Ca. 1 uur. Van hieruit is het een korte tocht naar o.a. Kea en Kythnos. Maar je kan ook naar andere eilanden.

Hou er bij het eilandhoppen rekening mee dat ferryroutes meestal via een bepaalde eilandengroep gaan. Bij het bepalen van de eilanden waar je wil heen gaan is het dus belangrijk te bekijken dat ze bij een groep horen. Er zijn wel eilanden/havens waar meerdere routes langsgaan, maar doordat het meestal verschillende maatschappijen zijn is een aansluitende verbinding niet altijd evident.
Van Piraeus naar Mykonos bvb is vanuit Piraeus 7.45 uren (met catamaran van Sea Jets).
Vanuit Rafina daarentegen is het met dezelfde catamaran slechts 2 uren. Met een gewone ferry 4.30 uren
Hou er ook rekening mee dat een ticket voor een catamaran (of High Speed) ongeveer dubbel zo duur is dan voor een gawone ferry.

Vaarschema’s (voor de zomerperiode) van de ferrymaatschappijen verschijnen meestal pas eind april/begin mei.
Op de website www.openseas.gr kan je makkelijk zien op welke uren er vorig jaar ferry’s waren naar de bestemming waar je dit jaar heen zou willen. Vul gewoon een datum in 2011 in en een route. Van de meeste maatschappijen verschillen de schema’s meestal niet echt veel in vergelijking met het (de) vorige jaar (jaren). Dit geeft je al een idee van vertrektijden en duur van de overtocht.

Als je nog meer vragen zou hebben. Geen probleem, just shoot. :zon02: