Dummie de mummie speurtocht in Karnak tempel

Tijdens onze 1 en 2 daagse excursies vanaf de Rode Zee naar Luxor zijn de kinderen in de namiddag vaak toch een beetje ‘tempelmoe’ en bieden we je bij Kingfisher Tours een speciaal kinderprogramma in Karnak tempel aan.

Ook tijdens onze familiereizen, http://www.kingfishertours.com/rondreizen/familiereis-9-dagen vinden we altijd manieren om de kinderen op hun eigen manier Egypte te laten beleven, onder andere met deze ‘Dummie de mummie’ speurtocht.

In Nederland is de bioscoopfilm van Dummie de mummie gebaseerd op het 1e boek van Tosca Menten een enorm succes en zij heeft ons beeldmateriaal beschikbaar gesteld om een creatieve speurtocht in dit grootste tempelcomplex in Egypte te maken.

Met een duidelijke plattegrond van een bepaald gedeelte van de tempel laten we de kinderen dingen zoeken, tellen, tekenen en fotograferen. Terwijl de ouders met één van onze (Nederlandstalige) privé gidsen het meer culturele gedeelte van Karnak bekijken, begeleid ik de kinderen persoonlijk bij hun eigen beleving van de faraonische geschiedenis. Als onze tweeling (J/M 2003) vrij is van school dan komen zij gezellig mee (zij spreken ook Nederlands).

Net als Dummie krijgen de junior speurders een eigen scarabee ketting die hun nog meer doet verplaatsen in de wereld van deze geweldige boeken en film: http://www.dummiedemummie.nl

Aan het eind van de speurtocht hebben we nog een speciaal Dummie de mummie cadeautje!

Zonnige groet uit Luxor,
namens het Kingfisher Tours team,

Miriam Kok

Website: www.kingfishertours.com
Email: [EMAIL=“egypt@kingfishertours.com”]egypt@kingfishertours.com
Facebook: http://www.facebook.com/KingfisherToursEgypt

Ik heb de Dummie de mummie speurtocht deze Kerstvakantie al een paar keer gedaan en het is erg leuk om de kinderen ermee bezig te zien.

Een uitgebreid verslag met foto’s en filmpjes van één van onze groepjes vind je op www.facebook.com/vriendenvanderodezee

Veel kijkplezier en misschien tot gauw in Luxor!

In Nederland was de bioscoopfilm van Dummie de mummie gebaseerd op het 1e boek van Tosca Menten vorig jaar een enorm succes.
Op 9 december a.s. komt Dummie de mummie 2 al uit! Op Youtube vind je de trailer van de Sfinx van Shakaba.