Drivingaroundtheworld.com

In juni gaan wij op pad voor een rondreis door Europa per auto, de route is niet vast maar wel is er een soort streef-route die over zo’n 20 landen gaat. Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Rusland, Oekraine, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Griekenland, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, België. Het streven is om per dag minimaal 500 km af te leggen en zoveel mogelijk te kamperen.

Inmiddels hebben wij ook een begin gemaakt met een internetsite waar wij verslag van onze avonturen zullen doen http://www.drivingaroundtheworld.com

Minimum 500 km per dag met de auto rijden klinkt mij niet als fun in de oren.

Hoeft toch helemaal niet
hoelang denk je dan onderweg te zijn? op die manier heb je toch helemaal geen voeling met het land.

Wij gaan ongeveer hetzelfde doen. We vetrekken in juli voor een maand vakantie met een groep van 7 vrienden! Oospronkelijk was onze route eerst via scnadinavie , rusland en oostblok enz. . Later hebben we de route toch ingekort en hebben we gekozen voor frankrijk spanje italie en wat oostblok.

Dit wordt zon 8000 km en we zijn bezig met de aanschaf van een fiat ducato.

Mag ik misschien een kijkje doen in jullie budget, dan kunnen we daar miss nog wat van leren;)

Voor ons nog geen site, miss gewoon waarbenjij.nu :vak02:

@ bassej - Ik wil het budget liever niet posten, maar ook wij moeten rustig aan doen met de $$$ vandaar dat we zo veel mogelijk gaan kamperen, met uitzondering van Rusland en de Oekraïne dan. In die landen gaan wij in hotels overnachten, het liefst aan de rand van de steden en zeker met een bewaakte parking. Rusland is heel duur, maar voor de rest zijn de prijzen in oost Europa veel lager dan wat wij gewend zijn in Nederland. En ook in Nederland moet je natuurlijk eten. Ik verwacht zo’n 1500 liter diesel op te stoken en dan nog de tol en de boot van Griekenland naar Italie.

Wij gaan met een normale personenauto Volvo S60 D5 (diesel dus) Ik zou die Fiat dukato wel ruim op tijd kopen zodat je nog tijd hebt om eventuele problemen met de auto te signaleren.

Verder lijkt het mij wel dolle pret met zo’n club vrienden op pad, ik herinner me een vakantie van lang geleden waarbij ik eveneens met 7 vrienden per auto naar o.a naar Italie ben gereist - probeer wel van te voren globaal wat afspraken te maken over de route en het tempo, ander wil iedereen voortdurend wat anders :stuck_out_tongue:

@ ellen en bjorn - jammer hoor dat je meteen zo negatief reageert, die 500 km per dag is meestal prima te doen. In mijn ervaring is autorijden de manier bij uitstek om een land te ontdekken. En het tripje is zo’n 15.000 km, dus zelfs met 500 km p/d zijn we al een maand onderweg, maar het zou zo maar eens nog twee weken langer kunnen duren.

hallo erwin,

Was niet echt mijn bedoeling om je af te kraken ofzo. Als het jullie meer om het onderweg te zijn te doen is zal dit wel prima zijn.
Mij lijkt het echter kut om op zo’n manier te reizen omdat je dan nergens lang kan blijven lijkt me.

vrienden van ons hebben stukje rusland en oekraine gedaan.
Oekraine van prijs vond beter mee vonden ze.

Veel succes met de trip allessinds.
Kruipt veel voorbereiding in, weet er alles van… Wij vertrekken volgend jaar voor een rondje Azie (7 mnd) , NZ (2 maand), Paaseiland-Peru-Bolivia (3 maand)…
:wereld:

Groeten Ellen

Hallo Ellen,

Het is een keuze, zo’n high speed trip past heel goed bij ons. Natuurlijk zullen we zaken gaan ‘missen’ wegens de beperkte tijd per locatie maar daarvoor in de plaats zijn we dan wel weer op een andere interessante plaats. Alleen al de ervaring om binnen een paar weken van de poolcirkel naar Griekenland te rijden, denk aan de totale ommezwaai van klimaat, landschap en cultuur. Vanuit mijn ervaring zie ik vanuit de auto vaak het meeste en beste van een land en kom ik op plaatsen waar ‘normale’ toeristen vaak niet zo 1, 2, 3 komen. Fimpje en wat foto’s van de vakantie van verleden jaar in Bulgarije, dat zegt vast meer dan heel veel woorden.

[nomedia=“- YouTube”]YouTube- Driving a Chevy on a Bulgarian mountainroad 2009[/nomedia]

http://www.cluescroll.net/stoof/wr1.jpg

http://www.cluescroll.net/stoof/wr2.jpg

http://www.cluescroll.net/stoof/wr3.jpg

http://www.cluescroll.net/stoof/wr4.jpg

http://www.cluescroll.net/stoof/wr5.jpg

Ook is deze trip voor mij een soort oefening en test, ik wil niet te veel op de zaken vooruit lopen maar de domeinnaam van onze site kozen we niet zomaar.

Je bent zelf ook het een en ander van plan lees ik, veel plezier gewenst! Zuid Amerika lijkt me geweldig, ook met de auto trouwens :stuck_out_tongue: kijk maar eens hier Yungas Road - Wikipedia