Dit mag je niet missen in Marokko

Zodra je uit het vliegtuig stapt komt de warme lucht je tegemoet. Gesluierde vrouwen, mannen in djellaba’s en nieuwsgierige toeristen lopen door elkaar. Arabische tekens wijzen je de weg door dit afwisselende land. De weg naar de bekende plekken en verder. Maar welke tekens moet je volgen? De volgende plekken mag je volgens de reisspecialisten van Marokko online niet missen tijdens een Marokko rondreis.

Marrakech
Vraag iemand om een plaats in Marokko en velen zullen Marrakech noemen. Een bezoek aan deze kleurrijke stad mag niet ontbreken. Al wandelend door de souks komt de geur van leer en specerijen je tegemoet. Een bijzondere manier om de stad te ontdekken is tijdens een kookworkshop. Doe je inkopen tussen de locals in het niet-toeristische gedeelte van de souks (dat is al een beleving op zich) om vervolgens de heerlijkste gerechten te bereiden.

Marokko-reis-Marrakech.jpg.png

De woestijn
Een overnachting in de woestijn is voor veel reizigers een van de hoogtepunten van de reis. Per kameel hobbel je de woestijn in. Aan het eind van de rit kom je aan bij een tentenkamp waar ’s avonds een tajine bereid wordt waar je gezamenlijk van eet. De rest van de avond hoef je niks, hoor je niks, en kijk je alleen naar de ondergaande zon achter de zandduinen en de sterrenhemel. Het enige licht dat je hebt, naast je zaklamp, is die van de maan. Slaap lekker…

Marokko-reis-woestijn.jpg.png

Ameln vallei
In dit rijtje hoort ook de Ameln vallei thuis. De Ameln vallei, ten noorden van Tafraoute, is een gebied met immense kloven en palmoases. Ervaar het pure Marokko wanneer je traditionele dorpen aan de voet van het Atlasgebergte bezoekt. Je kunt hier in een traditioneel berberhuis slapen voor een complete ervaring.

Essaouira
Marokko grenst voor een groot deel aan de kust en kent daarom veel badplaatsen. De meest bekende badplaats in Agadir, maar deze badplaats zou net zo goed in een ander Mediterraans land kunnen liggen. Veel knusser en karakteristieker is Essaouira, een kleine vissersplaats op ongeveer drie uur rijden van Agadir. De kleinschalige medina zorgt voor een typisch Marokkaanse sfeer, maar dan een stuk rustiger. Wel zo relaxed. Aan de haven kun je de verse visvangst proeven, maar ook wanneer je geen vis eet is het hier goed vertoeven.

**En dan? Nog meer tips? **
Ben je opzoek naar meer Marokko tips, kijk dan eens op de site van Marokko online. Een online reisorganisatie, onderdeel van Riksja Travel, die werkt met bouwstenen. Korte reisprogramma’s van 2 tot 3 dagen waarmee je je eigen Marokko rondreis samenstelt. Handig, omdat je zelf bepaalt hoe jouw ideale reis er uit ziet.

110514

Ennnn… Marokko staat bekend om de supergoede surf! Kom de prachtige kustlijn en vele surfspots verkennen!! Voor meer info, neem gerust contact op: www.surfstarmorocco.com