Depp als Pancho Villa

Blijkbaar is de rol van de Robin Hood-achtige John Dillinger hem goed bevallen, want nu gaat Johnny Depp voor alweer een enfant terrible die het namens de gewone man opneemt tegen het establishment. Hij zal namelijk de rol gaan spelen van Pancho Villa, de Mexicaanse revolutionair die het opnam tegen de Spaanse overheersers en uiteindelijk de Mexicaanse grondwet mogelijk maakte. Villa is tot op de dag van vandaag één van de grootste volkshelden in Mexico.

De keuze voor Depp is misschien opmerkelijk, omdat Depp er met zijn delicate gezicht en hoge jukbeenderen geenszins uitziet als de ietwat mollige Mexicaan Pancho Villa. Eerder werd het leven van Villa al uitgebeeld door Antonio Banderas, in de HBO-serie ‘And Starring Pancho Villa as Himself’, maar dat is tenminste nog iemand van Spaanse afkomst. Maar goed, het is Hollywood, dus alles kan. Interessant detail is wel dat Depp het, waarschijnlijk vanwege zijn grotere “star power”, gewonnen heeft van Spanjaard Javier Bardem, die tot voor kort ook in de race was om Villa te gaan spelen.

Aan het roer van deze film staat de Servische regisseur Emir Kusturica. Hij en Depp hebben al eerder samengewerkt bij ‘Arizona Dream’ (1993). Sindsdien zijn de twee vrienden geworden, en Depp heeft meermalen in interviews gezegd dat hij op filmgebied alles overheeft voor Kustrica. Dat zou kunnen verklaren waarom Depp getekend heeft voor deze film, die vooralsnog met een schamel budget gemaakt moet worden.

Op de vraag hoe Kusturica iemand als Depp heeft kunnen scoren, antwoordt hij: “Hij is de koning van Hollywood, en momenteel de duurste acteur van Hollywood. (…) Maar hij doet soms een film voor 20 miljoen, dan weer voor 1 miljoen. Hij heeft zijn carrière gebouwd op het feit dat hij altijd met regisseurs werkt die hij graag mag, waarmee hij het vertrouwen in de film vooropstelt. Dus maakt hij zowel kleine als grote films: die Pirates of the Caribbean-films zijn pas iets van de laatste tijd.”

De opnames voor deze Pancho Villa-film stonden gepland voor dit najaar, maar vanwege de overvolle agenda van Depp kan hiermee pas begonnen worden in 2010 of zelfs 2011. Maar Kusturica benadrukt dat hij het belangrijker vindt wie de hoofdrol speelt dan wanneer de opnames van start gaan.

Bron; ziggo.nl

ben benieuwd naar het resultaat!

Ik ook. Ben benieuwd hoe ze 'm neerzetten, want hij meer gezichten dan alleen dat van redder van Mexico.

Ps: Vooral het optische verschil tussen Depp en Villa lijkt me een hele klus voor de schminkafdeling :wink: