De weg van Poipet naar Siem Reap

Wie weet hoe momenteel de status is van de weg van Poipet naar Siem Reap? Ik ben van plan om het traject weer eens te gaan doen, in januari 2010, met 3 goed bevriende medereizigers die voor het eerst ZO Azïë gaan beleven, ik ben hun “gids”. Ben zelf redelijk bekend in de regio, reis er al een aantal jaren (alleen) rond (heel goed te doen overigens) en heb de route dus eerder gereden. Helaas ben ik nu enigszins beperkt vanwege chronische rugklachten/pijn, dus moet voorzichtig zijn. Vandaar mijn vraag hoe de weg nu is. Als nog steeds erbarmelijk, dan kan ik het beter niet doen en vliegen, wat ik liever niet doe. Ik zou Poipet willen “laten zien” en daarmee oa onze hebberigheid en ongekende luxe versus de malaise in Cambodia onderstrepen. Ook de tegenstelling: slums <> casino’s, is m.i. een must. Reisdoel is uiteraard Angkor. Daar mag mijn gezelschap weer genieten :wink:
Bij voorbaat hartelijk dank voor je reactie.
Groeten, Maria

Hallo,

De weg is af dus je kunt gewoon met de bus naar Siem Reap. De weg is helemaal glad en is af sinds begin 2009.

gr van Moira

Heel erg bedankt!
Groeten, Maria

Alleen 1 ding bedacht ik me later het stukje van boipet naar de weg toe is nog wel een beetje een bende heb ik begrepen.

gr van Moira

Heb ook begrepen dat de weg klaar is en het geen hobbelpiste meer is. Ik kom er in november en zal er wel op letten en hier berichten.

Op www.talesofasia.com kun je ook vaak updates mbt de grens en de weg vinden.

Succes!

Ik heb eergisteren met mijn vriendin de route Poipet - Siem Reap afgelegd per bus en de weg is in prima conditie. Nieuw asfalt, nieuwe belijning en geen hobbels. We deden er ongeveer 3 uur over, inclusief 20 minuten stop bij een wegrestaurant.
Alleen de weg tussen de grensposten van Thailand en Cambodja en de weg in Poipet zelf is nog niet vernieuwd.

November 2008 was ik daar, en in Poipet is de weg idd. nog steeds een chaos, veel modder, gaten van een halve meter enzo. Als je de grens net over bent, is het een echte cultuurschok.

Je zou het voor de mensen van Poipet niet hopen, maar voor je gezelschap wel: Dat het in januari 2010 nog niet geregeld is
Dan snappen ze meteen wat er aan de hand is in. Cambodja, de rest van de wegen die je aflegt in Cambodja, zijn eigenlijk prima.
En het worden er ook steeds meer, in Takeo bijvoorbeeld liggen er nu twee supermooie wegen, vijf jaar geleden nog niet een.