Cruise Noorwegen en Noordkaap

In juni doen we een 14daage cruise langs de kusten van Noorwegen.
Na verschillende tussenstops (Bergen, Bodo, Hammerfest, Hönningsvag,Leknes enz … varen we tot Kirkenes.
Kan me iemand informeren of er inde verschillende punten mogelijkheden zijn om korte georganiseerde uitstappen te doen. Voorkeur gaat naar plaatselijke diensten.
Heeft daar soms iemand ervaring mee ?
Bedankt

Hoi hoi.

Ja hoor zat. Wij deden het deze zomer via land (okay met stukje Hurtigruten over zee), en in Geiranger, Alesund, Flam en Bergen stikte het van de cruiseschepen. Veel passagiers deden de uitstapjes van de cruisemaatschappij maar er waren ook zeker 4-5 andere operators te zien met allerlei uitstapjes, ik vermoed veelal goedkoper…

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Bedankt !
We hadden inderdaad al gezien dat in het aanbod van de maatschappij een groot verschil zit in prijs met plaatselijke operators. En alles op voorhand reserveren en betalen via de maatschappij vinden we riskant, men weet nooit dat er iets tussenkomt.
Maar als “leek” wilden we zeker zijn dat we ter plaatse de kans kregen dezelfde uitstappen te doen.
Dus zijn we blij van u als ervaren reiziger deze bevestiging te vernemen.

Ja maar er blijven altijd verschillen. In de Consumentenreisgids dit najaar stond een ‘mooi’ voorbeeld. De boot van klager zou van 10-16 uur in Flam (Sognefjord) aanleggen. en dat is precies genoeg tijd voor de treinreis heen en terug naar Myrdal met de mooie Flam-trein. Door overmacht kwam de boot echter pas 12 uur aldaar aan.

Voor de grote groep die via de cruisemaatschappij geboekt had werd er een mouw aangepast: zij gingen met de middagtrein omhoog en er werden speciale bussen geregeld die dan vanaf Myrdal naar een haventje tussen Flam en de kust reden, waar het schip een extra stop maakte om hen op te pikken. Klager X echter had zelf, veel goedkoper natuurlijk, de Flamtrein van 11 uur heen en 14 uur terug geboekt. En die kon dus de hele excursie vergeten, die noodregeling met de bus gold alleen voor de cruisegroep.
Hij kreeg uiteindelijk in een klachtenprocedure wel iets van schadevergoeding maar dat was dan voor die gemiste excursiedag; in kwaliteit/flexibiliteit was ie door onafhankelijk te boeken wel wat slechter af :frowning:

Goede vaart,

<Erik> & [Sandya]

Bedankt voor bijkomende informatie.
We gaan toch maar rekening houden met deze mogelijke optie.
Tenslotte zou het pijnlijk zijn bij dergelijke mooi cruise een voorzien bezoek letterlijk in het water te zien vallen.
Groeten,
Marcel