Cruisen in de Noorse Fjorden

hallo

in juli gaan wij op cruise naar de noorse fjorden zijn er mensen met tips ???
volledig reisprogramma op www.chrisenandreopcruise.tk alvast bedankt

Hallo,

Heb afgelopen jaar een cruise gemaakt naar de Noordkaap met de Grand Princess. Niet helemaal dezelfde route, maar er zijn een aantal overeenkomsten.

Hellesylt/Geiranger
Wij hebben ervoor gekozen een excursie te boeken. Van boord in Hellesylt en - lange - rondreis met bus met de nodige stops onderweg. Langs zomerpiste (indrukwekkend) en met als hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) Mount Dalsnibba. Inmiddels lag ons “hotel” in het Geirangerfjord, dus een prachtig fotomoment.
Natuur langs gehele route was indrukwekkend!

Flam
Prachtige aanlegplaats! Trip met trein is zeker een aanrader! Let op: als er meerdere schepen aanleggen, is het haast onmogelijk een kaartje te boeken. Alles wordt geboekt door de cruisemaatschappijen.
Trein maakt halverwege een stop bij de beroemde waterval. Wij hebben er voor gekozen met de trein tot Voss te gaan en een busrit terug te nemen (we wilden veel van Noorwegen zien :D).
Een aantal medereizigers zijn met de trein uit Flam vertrokken, halverwege uitgestopt en een circa 20 km terug naar beneden (naar het fjord) gewandeld (verzorgde excursie). Heb daar zeer goede berichten over gehoord en staat voor een volgende keer zeker op ons verlanglijstje.

Bergen
Wij hadden hier jammer genoeg maar een halve dag en het begon halverwege nog te stortregenen ook. Mooie stad (eindelijk weer eens stenen gebouwen na al dat hout) en te voet zeer goed te doen. Vooral het oude deel Bryggen is zeer de moeite waard.

Jullie hebben een hele mooie reis in het verschiet. Geniet van de prachtige natuur, de vriendelijke, sportieve Noren en de indrukwekkende fjorden!

Alvast een goede reis.

bedankt voor de info groetjes c en a