Colors of Chiang Mai - fietstocht in Chiang Mai

“Colors of Chiang Mai” is een 4-5 uur durende fietsexcursie door het zuidelijke gedeelte van Chiang Mai.
De excursie start dagelijks 08:00 & 13:00 van ons kantoor Ban Nai Fan 1 in Chiang Mai, ongeveer 2,5 KM van de avondmarkt.

Daar deze tour ontwikkeld is door RBB (Recreational Bangkok Biking), is het recreatieve aspect naast onze veiligheidsnorm een prioriteit. Hierdoor kan ieder gezond persoon die zelfstandig een fiets kan besturen deelnemen aan deze excursie.
Gedurende deze tour krijgen deelnemers facetten van het rijke culturele en culinaire leven in Chiang Mai voorgeschoteld.

936480_10153032220255691_418310421_n.jpg

De route loopt door nostalgische dorpjes en over rustige landweggetjes. Fietsend door de voormalige Lana hoofdstad Wiang Kum Kam zien we prachtige tempels en ruines van honderden jaren oud. We bezoeken een Chinese tempel en fietsen door het McKean rehabilitatie centrum; een voormalige lepra kolonie. We bezoeken een school voor monniken of een basis schooltje waar kinderen, voornamelijk afkomstig van de “hill tribes” les krijgen, stoppen bij een kleine pottenbakkerij en zien hoe daar verschillende vormen met de hand gemaakt worden. Al fietsend langs de Ping rivier ademen we de atmosfeer die Chiang Mai zo uniek maakt.

We stoppen bij een snoep fabriekje en laten daar wat van de beroemde en heerlijke Chiang Mai snoepjes proeven. In een locale bakkerij zien we de meest uiteenlopende producten die met de hand zijn gemaakt.

Op de markt die we bezoeken proeven we natuurlijk wat heerlijke exotische fruitsoorten en diverse snacks.
Tijdens de toer wordt ongeveer om het uur gepauzeerd om even uit te rusten en wat te drinken. Halverwege de excursie bieden we de deelnemers een typisch gerecht uit Chiang Mai aan (Kao Soi Kai).
Al onze fietsen zijn geïmporteerd, ontworpen in de USA en hebben 21 versnellingen en voorvering.
Boek deze excursie van te voren want het aantal deelnemers is beperkt.
Note: Indien bovengenoemde scholen gesloten zijn worden deze overgeslagen.

Colors of Chiang Mai start dagelijks om 08:00 en 13:00 uur en de prijs is 1000 Baht per persoon (join in tour).

Gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar behandelen wij altijd als prive-tour. Op deze manier kunnen wij ons focussen op de jongste deelnemers en indien nodig de route wat aanpassen of een extra stop inlassen. Voor Nederlandse/Belgische kinderen van 10 of 11 jaar maken wij wel eens een uitzondering als de ouders ons vertellen dat de zoon/dochter goed kan fietsen en makkelijk met een groepje mee kan doen.

Kijk voor meer informatie of het maken van een reservering op onze **WEBSITE.

**Naast onze Colors of Chiang Mai bieden wij nog meer fietstochten in Chiang Mai en omgeving aan, evenals fietstochten in Bangkok, Ayutthaya, Pattaya en Hua Hin.