China - Tibet

Wij reizen veelal op eigen gelegenheid en ik ben aan het onderzoeken of het mogelijk is om naar Tibet te reizen. We willen hier ongeveer 7-10 dagen verblijven. Nu begrijp ik dat je alleen onder begeleiding van een gids Tibet kunt bezoeken. Klopt dit?

Hierna willen wij op eigen gelegenheid China verder bereizen. Zijn er wellicht bouwstenen waarbij wij ons een aantal dagen kunnen aansluiten bij een groep? Of zijn er nog andere mogelijkheden?

Wie heeft hiermee ervaringen en wil deze graag delen?

Wat het reizen in Tibet betreft het volgende. Je kunt alleen in Tibet reizen als je een vooraf georganiseerde reis boekt bij een reisagent in Lhasa. Dit kan een groepstour zijn of een zogenaamde privé tour. Daarbij moet je reisschema van te voren vastgelegd zijn (dus de plaatsen die je gaat bezoeken) en het aantal dagen dat je in Tibet bent. Verder heb je voor elke dag dat je in Tibet bent een gids nodig en voor het reizen buiten Lhasa voor elke dag eigen vervoer met chauffeur. Je mag er dus buiten Lhasa niet met het openbaar vervoer reizen. De gids en het vervoer met chauffeur zitten in de tour die je boekt. Met die geboekte tour en je Chinese visum kan de reisagent dan in Lhasa de Tibet permit voor je aanvragen. De permit moet - afhankelijk van de plaatsen die je bezoekt minimaal zo’n 2 tot 4 weken voordat je naar Tibet reist, aangevraagd worden. Een en ander maakt het reizen in Tibet duur. De meeste reizigers kiezen er dan ook voor zich aan te sluiten bij een groepstour om zo de kosten met elkaar te kunnen delen. Maar het is dus heel goed mogelijk naar Tibet te reizen alleen niet op eigen gelegenheid.