China en Tibet?

Hallo allemaal,

Mijn vriendin en ik zullen eind september vanaf Moskou de TME nemen naar mongolie. Na een aantal weken willen we door china naar Tibet en uiteindelijk naar Nepal en India. We weten dat een visum voor China niet makkelijk te verkrijgen is (backpacken vrijwel onmogelijk). En dat een soort visum voor de toegang tot Tibet zo ongeveer 110 euro gaat kosten. Kunnen we makkelijk Tibet in komen? Omdat je pas in China een visum voor Tibet kunt krijgen maken we ons zorgen over het verloop van onze reis (nepal en India). Als we niet door Tibet naar Nepal en India kunnen wat is dan een mooie alternatieve reisroute?
Alvast bedakt allemaal :slight_smile:

Groeten Phelim

Beste Phelim,

Je zou eens op www.landenreizen.nl kunnen kijken, zodat je eerst een aantal video’s van bepaalde bestemmingen kunt bekijken. Je treft daar ook video’s over de TSE. Ik denk dat je daar veel aan hebt.

Groetjes,

Vanessa

hi Flem

ten eerste, tibet heeft geen visum plicht maar een permitplicht. dat is heel wat anders.
ten tweede, als je eind sept. vertrekt en nog enkele weken in mongolia wilt blijven, kom je qua seizoen veels te laat aan in tibet (als het je zou lukken) waardoor het niet aangenaam is en mogelijk ook de route naar nepal weer dicht is.
op dit moment is de route naar tibet alleen open met ristricties voor groepsreizen (zie tibetforum) maar ook die kun je wel ter plekke in china boeken of vantevoren in NL.

Hoi,
Precies dezelfde route hadden wij ook in gedachte. Helaas voor ons is deze route niet op deze wijze door gegaan. Wij zijn uiteindelijk na Mongolie, China ingegaan voor 4 weken (want we hebben maar een visum gekregen voor 30 dagen). Je hebt uiteraard wel een visum voor China nodig als je Tibet in wilt gaan en zeker als je door China naar Tibet wilt reizen, naast je permit voor Tibet.
Wij zitten nu in HongKong en hebben onze route iets omgegooit. Na HongKong doen we India, dan Nepal en vervolgens hopen we een visum voor China te kunnen krijgen om alsnog Tibet in te gaan. Dat zal dan voor ons ergens begin november worden. Op dit moment is het hier in Hong Kong nog erg moeilijk om een visum voor China te krijgen. Men heeft nog niet ‘alles opengegooid’, de eisen zijn nog erg scherp.

Mochten jullie je reis omgooien, kijk dan ook even naar het klimaat van het land tijdens de periode dat je van plan bent aan te komen. Dat kan invloed hebben op je planning. Voor Nepal is sept. t/m nov de beste periode om te reizen.

succes met je keuzes!